sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kesälomareissulla Tallinnassa

Kesäloma ja Tallinna ovat yhdistelmänä niin hyvä, että reilu viikko sitten reissasimme jälleen perinteiselle parin päivän visiitille Suomenlahden toiselle puolelle. Pari päivää kuluivatkin ihan vain rentoilun ja hyvän ruoan merkeissä, fiilistellen Tallinnan tunnelmaa ystävien seurassa. Kaupunkiin saavuttuamme suuntasimme pienen hengähdystauon jälkeen jo viime kesänä tutuksi tulleelle Kalamajan alueelle, ja tarkemmin siellä Telliskivelle. Vaikka Kalamajaa ja Telliskiveä hehkutetaan nykyisin vähän kaikissa Tallinnaa käsittelevissä jutuissa, oli alueella erittäin rauhallista. Liikkeellä olimme tosin maanantaina parhaimman lounasajan jälkeen, joten silläkin saattoi olla osuutta asiaan. Mutta joka tapauksessa päämääränämme oli mennä syömään virolaisen julkkiskokin Anni Arron omistamaan Kukekeen, josta olimme lukeneet kehuja jo etukäteen. Kukeke sijaitsee vanhassa tiilitalossa aivan Telliskiven alkupäässä (Telliskivi 57) Kalamajan suunnalta tultaessa, joten Kukeken kukko on hyvinkin helppo bongata. Neljän hengen seurueestamme kolme tilasi falafeleja paahdettujen tomaattien, marinoidun punasipulin ja tsatsikin kera. Neljäs otti grillattua kanaa kesäkurpitsalla, grillatulla paprikalla ja tsatsikilla. Paikka oli kiva ja annokset sopivia pieneen nälkään.


Kalamajan seutuun ja Telliskiveen tutustuttaessa on helppo pyörähtää myös kuuluisalla Jaama Turgin -torilla, joka sijaitsee aivan Balti Jaam- rautatieaseman vieressä. Jaama Turgin -torilta löytyy kaikenlaista krääsää siitä innostuneelle, mutta myös hedelmiä ja vihanneksia melko huokeaan hintaan..

Kalamajan seutu näyttäisi olevan nosteessa myös herttaisten pikkukahviloiden suhteen, tästä hyvänä esimerkkinä suosittu Kohvik Boheem Kalamajas, joka sijaitsee Kopli-kadulla (Kopli 18). Kahvila on lähellä Jaama Turgia ja sinne suunnistaa helposti, kun jatkaa vain Jaama Turgin- torilta Koplia eteenpäin. Me pysähdyimme Boheemiin vain virvokkeille, mutta ilmeisesti sieltä saa myös hyvää ruokaa, ainakin ruokailijoiden määrästä päätellen.. Paikka oli myös melkoisen edullinen, joten ainakin välietappina paikka toimii!


Iltapäivän kiertelyn jälkeen päätimme jäädä illalliselle vanhaankaupunkiin, jonka laidalla myös hotellimme Nordic hotel Forum (jota voin suositella lämpimästi!) sijaitsi. Ensin poikkesimme hyvät arvostelut saaneeseen Leib Resto & Aediin, mutta koska illallisemme venyi vähän liian myöhäksi, olisimme ehtineet syödä vain pääruoan ilman alkupalaa, joten vaihdoimme paikkaa. Leib Restossa kävimme kuitenkin lounaalla seuraavana päivänä, josta lisää myöhemmin. Illan ruokailupaikaksi valikoitui Pikk-kadulla (Pikk 13) sijaitseva Gastropubi Clayhills, jonka ruokalista vaikutti kattavalta ja herkulliselta. Alkupalaksi valitsimme sinisimpukoita siiderikastikkeessa, tiikeriravun pyrstöjä sekä chorizo-makkaraa. Alkupalat olivat kaikki maittavia, mutta erityismaininnan taisivat saada sinisimpukat, jotka kuuluivat olevan erityisen herkullisia.
Pääruoaksi valitsin hitaasti kypsennettyä possunniskaa valkoviinikastikkeessa vihannesten kera. Lisäksi seurueemme tilasi grillattua viiriäistä inkivääri-kaneliliemellä ja salaattiminiburgereilla höystettynä sekä fish & chips tempura -annoksen korianteria-limedipillä. Possunniska oli hyvin haudutettua, kuten myös fish & chips kuului olevan herkullista. Viiriäisannoksista toinen tuli pöytään hieman raakana, joka kävikin ottamassa uunissa vielä lisää väriä. Muutoin viiriäinen tuntui maistuvan kastikkeen kanssa.
Yöllistä Tallinnaa matkalla hotellille..

Seuraavana päivänä suuntasimme jälleen Leib Resto & Aediin. Paikka oli ihanan tunnelmallinen ja lähes huomaamattoman sisäänkäynnin takaa ilmestyi kaunis sisäpiha, jonne oli katettu pöytiä ruokailua varten. Lounasaikaan pääruokalista ei valitettavasti ollut käytössä, joten vaihtoehtoisesti pystyimme valitsemaan syötävää alkupala- ja keittolistalta sekä grillilistan puolelta.Alkupalaksi ystävämme valitsivat salaatit kotijuustolla. Salaatti oli alkupalaksi runsas ja vaikutti oikein raikkaalta. Pääruoaksi tilasin taimenta lämpimällä vihannessalaatilla ja jogurttikastikkeella. Taimen oli erittäin mehevää ja annos muutoinkin sopivan kokoinen lounaaksi. Leib Reston listalta löytyi myös naudanmaksaa vihannesten kera, ja tämäkin annos oli kuulemma hyvä ja herkullinen.


Ja sitten jälkiruokaan! Jälkkäriksi tilasimme vuohenmaitovaahtoa mustikkajäätelön kanssa, ja annos oli todella herkullinen. Tuo vuohenmaitovaahto oli aivan uusi tuttavuus, ja suosittelen sitä kyllä tässä ravintolassa maistamaan! Nam!

Kahden päivän Tallinnan-visiitin aikana ehdimme myös pyörähtämään Beer Gardenissa, jonka alkupalalistalta tilaukseen päätyivät, mitkäs muutkaan, kuin listalta bongatut siankorvat! Itse en kyseisistä rouskuteltavista niinkään innostunut, mutta "kaikkeahan täytyy kerran maistaa"- asenteen omaava matkakumppani halusi niitä kuitenkin kokeilla. Pieneksi maistiaiseksi ajateltu annos olikin yllättävän suuri, joten eipä siinä, kaikki voivat itse muodostaa mielipiteensä näistä rapeista rasvaa tihkuvista snackseistä. Näyttääkö herkulliselta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...