perjantai 22. elokuuta 2014

Ribsejä BBQ- kolakastikkeella

Koska viime kesänä kokisribsit jäivät valmistamatta, oli aika tutustua niihin tänä kesänä BBQ-kastikkeella höystettynä - sen verran tuota kolaa on ribseissä kehuttu, että täytyihän sitä itsekin kokeilla. Keitin ribsit valmiiksi jo kotona, joten mökille jäi vain ribsien kolakastikkeen valmistaminen ja itse ribsien grillaaminen. Päädyin keittämään ribsit jo valmiiksi, vaikka toki ribsit voi valmistaa suoraan myös grillissä, joka joidenkin mielestä lienee ainoa ja oikea menetelmä. Keittämällä ribsit kuitenkin etukäteen, minimoin riskin ribsien kärähtämisestä ja niiden grillausaikakin lyhentyi huomattavasti. Liha oli maukasta ja irtosi luista hyvin, kastike oli herkkua ja kokista siinä olisi voinut olla jopa enemmänkin, jotta kola olisi tullut vielä paremmin esille. Ribsien keittäminen kokiksessa olisi varmaan tuonut makua myös, mutta ensi kerralla sitten. Tulee varmaan tehtyä toistekin! Resepti on mukailtu Pastanjauhantaa -blogista pienin lisäyksin.

Ainekset:
800 g ribsejä
3 valkosipulinkynttä
1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
1,6 dl ketsuppia
1 dl cokista
2 rkl soijakastiketta
HP Classic Woodsmoke BBQ- kastiketta maun mukaan
kunnon ripaus mustapippuria
loraus oliiviöljyä

Keitä ribsejä noin 1,5 - 2 tuntia, kunnes liha irtoaa luusta. Mausta keitinvesi lorauksella soijakastiketta ja ripauksella mustapippuria. 

Valmista ribsien kastike: Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä kattilassa. Lisää hienonnettu valkosipuli, juustokumina ja chilijauhe. Kuumenna puolisen minuuttia sekoittaen. Lisää loput ainekset ja keitä noin 5 minuuttia kunnes kastike hieman sakenee. 

Valele ribsejä kastikkeella ennen grillausta ja grillauksen aikana. Kuumenna ribsejä grillissä noin 30 minuuttia tai kunnes ne saavat rapsakan pinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...