Persimon-sinihomejuustosalaatissa makea kohtaa suolaisen ja yhdistelmänä tämä hipookin täydellisyyttä, ainakin minun mielestäni. Koska persimon ja sinihomejuusto sopivat niin hyvin yhteen juustopöydässä, ajattelin siirtää tämän yhdistelmän myös salaattiin. Muutama selkeä raaka-aine ja salaatti on valmis. Persimonit käytin vielä paistinpannulla, jolloin sain niihin kauniin pinnan ja pinnalle valutettu hunaja viimeisteli ne aivan älyttömän hyvin. Näin kesällä persimonit voi toki myös grillata eli tämä salaatti on helppo rakentaa vaikka mökkireissuillakin. Salaatit poimin omasta viljelylaatikosta, joten salaattipohjassa oli lehtisalaattia, jäävuorisalaattia, rucolaa ja vähän pinaattiakin. Lisäksi sekaan laitoin hieman kevätsipulin vartta.
Ainekset:
persimonia
sinihomejuustoa
kurpitsansiemeniä
erilaisia salaatteja
kevätsipulin vartta
hunajaa
mustapippuria
Huuhtele salaatit ja kuivaa hyvin. Huuhtele persimon ja halkaise se puoliksi. Paista persimonin puolikkaat öljyssä paistinpannulla niin, että ne ottavat hieman väriä. Halkaise persimonin puolikkaat vielä kahteen osaan. Paahda kurpitsansiemenet paistinpannulla. Kokoa annos tarjoiluvadille ja valuta persimonien päälle hieman hunajaa. Mausta mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti