Ainekset:
vajaa puolikas kerä varhaiskaalia
n. 1,5 dl turkkilaista jogurttia
puolikas ruukku tilliä hienonnettuna
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunamehua
3 keitettyä kananmunaa
suolaa
mustapippuria
Keitä kananmunat ja jäähdytä ne. Kuori munat ja hienonna ne haarukalla. Poista kaalista uloimmat lehdet ja huuhtele se. Leikkaa kaali suikaleiksi. Sekoita turkkilainen jogurtti, hienonnettu tilli, sinappi, sitruunamehu ja kananmunat. Sekoita kastike hyvin ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kastike kaalin joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Ahvenfileet:
ahvenfileitä
kevätsipulia
sitruunaa
Leivitykseen:
ohrajauhoja
korppujauhoja
mustapippuria
suolaa
Huuhtele ahvenfileet ja kuivaa ne talouspaperilla. Sekoita korppujauhoja ohrajauhon sekaan ja mausta seos mustapippurilla ja suolalla. Leivitä ahvenfileet jauhoseoksessa. Paista ahvenfileet voissa ja ripottele pintaan vielä suolaa ja mustapippuria. Purista fileiden päälle hieman sitruunamehua. Tarjoa ahvenfileet kevätsipulin ja varhaiskaalisalaatin kanssa.
Näyttääpä hyvältä. :) Ihanan raikkaita ja ei liian täyteen tupattuja reseptejä sinulla!
VastaaPoistaKiitos! Varhaiskaalisalaatti oli kyllä todella herkullista kalan kanssa :)
VastaaPoista