perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kakkutikkarit eli cake popsit

Kakkutikkarit eli cake popsit ovat hauska ja hieman erilainen vaihtoehto perinteiselle täytekakulle. Tikkarit ovat siinä mielessä helppoja, että niihin tarvitsee paistaa vain kakkupohja, murentaa se kulhoon ja sekoittaa joukkoon tuorejuustoa. Kakkutikkareiden massa on siis helppo valmistaa. Tikkareiden kuorrutus ja koristelu on hieman työläämpi osuus, mutta sekin menee aika kivasti liukuhihnatyönä jos hommissa on kaksi henkilöä. Tikkarit ovat myös siitä käteviä, että lässähtäneen tai muuten kohoamattoman kakkupohjan voi myöskin hyödyntää näihin herkkuihin. Jos sillä hetkellä ei viitsi tikkareita alkaa väsäämään, voi pohjan pakastaa ja tehdä niitä myöhemmin. Kakkutikkariohjeen otin Ulla Svenskin Liv-blogista pienin muunnoksin.


Kakkutikkareita 24 kpl

Ainekset:
2 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
2 kananmunaa

Kakkupohjan paiston jälkeen:
200 g vaniljan makuista tuorejuustoa

Kuorrutus:
valkosuklaata

Koristelu:
nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja kaada kakkutaikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175-asteessa noin 25-30 minuuttia. 

Jäähdytä pohja ja murenna se kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Pyörittele taikinasta palloja (n. 30 g) ja asettele ne leivinpaperin päälle. Laita pallot noin puoleksi tunniksi pakastimeen, jotta ne kovettuvat, se helpottaa kuorruttamista.

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hieman. Laita kakkupallo varrastikun päähän ja dippaa pallot yksitellen suklaassa. Voit dipata varrastikun pään suklaassa ennen palloon kiinnittämistä, näin pallo pysyy tikussa paremmin. Koristele pallo nonparelleilla. Töki valmiit kakkutikkarit esimerkiksi styroksiin, jossa ne pysyvät pystyssä. Laita tikkarit jääkaappiin jähmettymään.

Tarjoile tikkarit styroksialustalta tai laita ne pystyyn johonkin lasikippoon. 

Vinkki: Voit ostaa myös valmiin kakkupohjan ja murentaa sen. Nopeuttaa kakkutikkareiden valmistamista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...