tiistai 1. heinäkuuta 2014

Muurikkakasvikset ja muut juhannuksen grilliherkut

Herkullista mökkiruokaa tuli juhannuksena nautittua yllin kyllin ja pieni paluu reilun viikon takaisiin syöminkeihin olisi vielä paikallaan. Yöttömän yön kunniaksi nostimme myös muurikkapannun talviteloiltaan ja perinteisten lettujen sijaan muurikkapannu pääsi toimimaan myös kasvisten kypsentäjänä. Muurikkakasviksista tuli maukkaita ja sopivan rapsakoita, pidempää kypsennystä vaativat kasvikset heitetään muurikalle luonnollisesti ensin ja perään sitten ne jotka kypsyvät nopeammin. Muurikkakasvisten kanssa söimme pihvejä kera halloumin. Jälkkäriksi mökkikokkailuun sopii hunajalla viimeistelty grillattu ananas, joka oli kivaa pientä makeaa melko tuhdin grilliruoan jälkeen.

Muurikkakasvikset:
uusia perunoita
porkkanoita
punasipulia
valkosipulinkynsiä
paprikaa
munakoisoa
kesäkurpitsaa
rosmariinia
suolaa
mustapippuria
HP-kastiketta

Kuori perunat, porkkanat, sipuli ja valkosipulit. Leikkaa juurekset ohuiksi viipaleiksi ja sipulit renkaiksi. Valkosipulit menevät seoksessa kokonaisina tai puolitettuina. Sekoita juurekset sekä sipulit ja kaada sekaan oliiviöljyä. Mausta HP-kastikkeella, rosmariinilla, mustapippurilla ja suolalla. Huuhtele kasvikset ja paloittele ne haluamallasi tavalla. Sekoita kasvikset keskenään, kaada loraus öljyä ja mausta samoilla mausteilla kuin juurekset. 

Kaada muurikalle reilu loraus öljyä ja heitä juurekset ensin paistumaan. Kun juuresten paistuminen on hyvässä vaiheessa, lisää joukkoon kasvikset ja pyörittele kypsäksi. 

Murikkakasviksille sopii hyvin kaveriksi naudan ulkofileepihvit ja halloumi. Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen niiden grillaamista. Valmista muurikkakasvikset ensin ja pihvit sekä halloumi niiden jälkeen, koska pihvit kypsyvät halloumin kanssa muutamassa minuutissa. 

Helpoksi ja nopeaksi jälkkäriksi sopii grillattu ananas. Valuta ananasrenkaiden päälle hieman hunajaa ja grillaa ne sopivan pehmeiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...