torstai 24. heinäkuuta 2014

Grillattua pizzaa ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja rucolalla

Kaikkihan ei aina suju kuten Strömsössä, ei ainakaan ensimmäisen grillipizzan grillaaminen. Grillissä tehty pizza oli kyllä ideana hyvä ja lopputuloskin erinomainen, ensimmäistä versiota lukuunottamatta. Ensimmäisellä pizzalle tapahtui siis se perinteinen, eli pohja kärtsähti aivan kunnolla ja tulos oli sysimusta. Tästä kommelluksesta viisastuneena pidimme seuraavaa pizzapohjaa grillissä noin 5 minuuttia, lisäsimme täytteet, muutama minuutti lisää ja voilà, pizza oli valmis. Grillissä pizza valmistuu tosiaan nopeasti, joten skarppina kannattaa olla, jos grillipizzan mielii saada syötävänä grillistä poiskin. Mutta lopputulos oli siis erittäin mehevä ja pohja mukavan rapsakka. 

Täytteiksi valitsimme tutut vakkarit eli ilmakuivatun kinkun, mozzarellan ja rucolan. Yhdistelmä on vaan niin käsittämättömän hyvä, että kyseisillä täytteillä pizzaa tulee tehtyä aina uudestaan ja uudestaan. Tomaattikastikkeen surautimme blenderissä, jossa siitä tuli tasaista ilman sipulisattumiakaan. Onneksi kastiketta tuli tehtyä reilusti, olisiko ollut aavistus pizzan onnistumisesta jo etukäteen?


Pizzapohja: 
1 dl haaleaa vettä
½ palaa tuorehiivaa
½ tl suolaa
n. 2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Aloita pohjan valmistaminen liuottamalla tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Vaivaa taikina hyvin ja kohota sitä hetki liinan alla. Valmista tällä välin tomaattikastike. 

Tomaattikastike:
tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
basilikaa
kirsikkatomaatteja
sipulia
valkosipulinkynsi
mustapippuria

Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset blenderissä soseeksi. Määriä en tullut laittaneeksi ylös, vaan aineksia tuli heiteltyä blenderiin ihan silmämääräisesti. Yhteen pizzapohjaan kastiketta menee noin 1-1.5 dl, riippuen kuinka paljon kastiketta on tottunut laittamaan. Onneksi kastiketta tuli tehtyä reilumpi satsi sattuneesta syystä johtuen  ^_^


Pizzan täytteet:
Ilmakuivattua kinkkua
mozzarellaa
kirsikkatomaatteja
reilusti rucolaa
mustapippuria

Kaulitse pizzapohja pizzakivelle ja levitä tomaattikastike pohjan päälle. Grillaa noin 5 minuuttia. Älä polta pohjaa! Ota pizza pois grillistä ja lisää ilmakuivattu kinkku, mozzarella ja puolitetut kirsikkatomaatit. Grillaa pizzaa vielä muutama minuutti. Kun pizza on valmis, levitä päälle reilusti rucolaa. Mausta lopuksi vielä ripauksella mustapippuria ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...