torstai 26. syyskuuta 2013

Vuohenjuusto-kesäkurpitsakeitto

Ihanan pehmeää ja lämmittävää keittoa erityisesti vuohenjuuston ystävälle. Kesäkurpitsakeitto on helppo ja nopea valmistaa ja maistuu syksyn pimeydessä mainiosti.

Ainekset:

1 kg kesäkurpitsaa
150 g vuohenjuustoa 
1 chili
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta persiljaa tai jotain muuta yrttiä
n. 1 dl vettä
juustokuminaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Laita kesäkurpitsapalat kattilaan ja keitä ne pehmeiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna myös chili, poista siemenet. Ruskista hienonnetut sipulit ja chilit pannulla tilkassa öljyä. Kaada sipulit ja chilit kesäkurpitsapalojen sekaan ja soseuta. Lisää joukkoon hienonnettu persilja sekä vuohenjuusto. Soseuta. Lisää seokseen vettä ja kiehauta. Mausta juustokuminalla, mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku ennen tarjoilua.

Koristele keitto vuohenjuustomuruilla sekä persiljalla. Tarjoile lämpimänä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...