tiistai 24. syyskuuta 2013

Puolukkaa mehuna ja vispipuurona

Parhaan puolukkasadon ollessa meneillään, kannattaa puolukoista valmistaa esimerkiksi ihanaa puolukkamehua ja kuohkeaa vispipuuroa. Puolukkamehu on mukavan raikasta ja se soveltuu hyvin vaikka ruokajuomaksi. Tämän mehun valmistin Kotivinkin reseptillä, joka löytyy täältä. Puolukkamehu

2 litraa puolukoita
1 tl sitruunahappoa
6 dl vettä
4 dl sokeria mehulitraa kohti (laitoin sokeria hieman vähemmän)

Puhdista puolukat hyvin ja survo ne. Lisää seokseen vesi ja sitruunahappo. Sekoita hyvin. Anna seoksen olla jääkaapissa peitettynä 1-2 vuorokautta. Siivilöi seoksesta neste valuttamalla seos tiheässä lävikössä tai sideharson läpi. Painele survosta varovasti. Lisää sokeri nesteeseen ja sekoita hyvin. Pullota mehu.


Tein ohjeen kaksinkertaisena, joten 4 litrasta puolukoita sain mehua 2 litraa. Sokeria laitoin mehuun hieman vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Silti mehusta tuli sopivan makeaa, mutta kuitenkin mukavan kirpsakkaa. Toki jos mehun haluaa olevan kunnolla makeaa, kannattaa tuota alkuperäisen ohjeen sokerimäärää noudattaa. 


Vispipuuro puolukoista

Yksi parhaista puolukkaherkuista on ehdottomasti perinteinen puolukkavispipuuro. Vispipuuron valmistin Myllyn Paras- mannasuurimopaketin kyljestä löytyvällä ohjeella ja lopputulos oli ihanan samettista ja kuohkeaa. Sopii hyvin jälkiruoksi tai vaikka iltapalaksi. Hyvä puolukkasato takaakin vispipuurot tälle talvelle, joten eikun vispailemaan!

Ainekset:

7 dl vettä
3 dl puolukoita
½ dl sokeria
1 dl mannasuurimoita

Laita vesi ja marjat kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää sokeri. Lisää mannasuurimot vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna puuron kiehua vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä puuro ja vatkaa kuohkeaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...