Lauantai-illan aasialaisista karamellipossutunnelmista oli luontevaa jatkaa seuraavana päivänä aasialaissävytteisen jälkiruoan merkeissä. Friteerausta tulee harrastettua melkoisen harvoin mutta kun pääsimme alkuun possun kanssa, niin jatketaan nyt sitten banaaneillakin. Friteeratut banaanit valmistuivat Hellapoliisi- blogin reseptiä mukaillen pienin muunnoksin.
Ainekset:
4 banaania (leikkaa puoliksi)
vaniljajäätelöä
cashewpähkinöitä
Friteeraustaikina:
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maizenaa
1 ½ rkl leivinjauhetta
2 dl vettä
1 rkl palmusokeria
Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna taikinan tekeytyä noin 15 minuuttia.
Lisäksi tarvitset n. ½ - 1l rypsiöljyä (riippuen kattilasta koosta.)
Kuumenna rypsiöljy noin 180-asteiseksi. Kasta banaanin puolikkaat kauttaaltaan taikinaseoksesssa. Friteeraa banaanit kullanruskeiksi ja nosta leivinpaperin päälle valumaan.
Tarjoile vaniljajäätelön, siirapin ja cashewpähkinöiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti