Kun kevät saapuu, näkyy se usein myös lautasella värien ja kevyempien ruokien merkeissä. Ainakin omalla kohdallani huomaan, kuinka kasvisten käyttö ja arkiruokienkin värikkyys lisääntyvät keväisin lähes itsestään, ilman että niihin kiinnittäisi tietoisesti huomiota. Mahdollisesti tähän toki vaikuttaa kulloinkin sesongeissa olevat kasvikset ja hedelmät mutta myös kevään aurinko, jolloin värejä haluaa lisätä myös omalle lautaselle. Tämä sitrussalaatti avokado-mangosalsalla on kaunista katseltavaa mutta ennen kaikkea myös terveellistä ja herkullista syötävää. Ainakin minut tämä salaatti saa hyvälle mielelle jo pelkällä värikkyydellään ja maistuvuudellaan. Jos vapun grilliherkkujen kylkeen kaipaa jotain raikasta, on tässä yksi hyvä vaihtoehto.
Sitrussalaatti
2 appelsiinia
2 avokadoa
1 mango
puolikas punasipuli
1 chili
noin 1 dl pistaasipähkinöitä
1/2- 1 limetin mehu
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
loraus oliiviöljyä
koristeeksi minttua
Kuori appelsiinit ja leikkaa ne noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise avokado ja poista kivi. Poista hedelmäliha kuoresta lusikalla kovertaen. Kuutioi avokadot ja tiristä sekaan limettimehua, jottei palat ala tummumaan. Kuori mango ja kuutioi. Kuori punasipuli ja hienonna. Kuori pistaasipähkinät (jos käytät kuorimattomia) ja rouhi pistaasit. Hienonna myös chili. Sekoita kulhossa avokadot, mangot, punasipulit, chili ja pistaasit. Mausta ripauksella mustapippuria ja suolaa, tiristä sekaan hieman limettimehua ja viimeistele seos vielä pienellä lorauksella oliiviöljyä. Sekoita hyvin. Asettele appelsiiniviipaleet tarjoiluvadille ja lisää avokado-mangosalsa viipaleiden päälle. Nauti esimerkiksi grilliruoan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti