Moni varmasti jo pähkäilee pääsiäisen jälkkäripuolta, onhan pääsiäiseen enää muutama päivä. Ihania vaihtoehtoja on niin paljon, että onneksi pääsiäispäiviä on monta, jotta jälkkäreitäkin voi tehdä hyvällä mielellä vaikka useamman. Tässä yksi vaihtoehto, jos haluaa jotain melko nopeaa mutta silti hieman arjesta poikkeavaa. Tämän gluteenittoman mango-rahkakakun ohjeen bongasin Maku- lehdestä. Alkuperäisessä ohjeessa mangopalat oli lisätty taikinan päälle kakun mennessä uuniin mutta halusin taikinasta tasaisen (sekä mangoisen), joten päätin soseuttaa mangot ja lisätä soseen taikinan sekaan. Lopputulos olikin pehmeä ja mangoinen mutta oma kakkuni olisi saanut olla uunissa muutaman lisäminuutin, jonka olenkin lisännyt alla olevaan ohjeeseen. Kakku kannattaa todella tarkistaa hammastikulla, jolloin lopputulos on varmempi. Muuten kakku maistui siltä, miltä odotinkin ja tuoreet mangot kakun päällä viimeistelevät kakun hienosti myös pääsiäiseen sopivaksi.
Mango-rahkakakku
1 tuore mango
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
250 g maitorahkaa
2 rkl limettimehua
Kakkuvuoan jauhotukseen
gluteenittomia korppu- tai kaurajauhoja
Koristeluun
tuoretta mangoa
Kuori ja kuutioi tuore mango. Soseuta sauvasekoittimella. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita vaahdon joukkoon perunajauhot, rahka, limettimehu ja mangosose. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti käännellen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. noin 24 cm) leivinpaperilla. Voitele ja jauhota reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia- 1 tunti. Varmista kypsyys tikulla. Kakku kohoaa uunissa mutta laskee hieman uunista ottamisen jälkeen. Anna kakun jäähtyä hyvin ja koristele mangokuutioilla.
Oi nam! Hyvää ja herkullista pääsiäistä!
VastaaPoistaKiitos :) Mango on melkoista herkkua! Oikein mukavaa ja herkkujentäyteistä pääsiäistä myös sinulle!
Poista