lauantai 15. huhtikuuta 2017

Valkosuklaa-mangojäädykkeet

Jos pääsiäisjälkkäri vielä puuttuu ja makeaa tekisi silti mieli, nämä jäädykkeet valmistuvat hetkessä. Kunhan vain aikaa on sen verran, että jäädykkeet ehtivät olla pakastimessa vähintään muutaman tunnin. Mutta itse valmistamiseen ei mene kauaa. Jäädykkeet ovat muutenkin aivan loistava vierasvara. Ne säilyvät pakastimessa hyvinä useamman viikon ja ne voi tarjota jonkin tuoreen (tässä tapauksessa) mangon kera. Jäädykkeet voi valmistaa hedelmistä, marjoista, suklaasta ja yksinkertaisimmillaan hyvin pelkistetyistä raaka-aineista. Nämä ovat myös mainio herkku kesän piknikille, jolloin ne ehtivät kylmälaukussa juuri sopivasti hieman sulaa. Tällä kertaa jäädykkeet nautitaan kuitenkin pääsiäispöydässä, tuoreella mangolla ja herneenversoilla koristeltuna :)

Valkosuklaa-mangojäädykkeet
100 g valkosuklaata
½-1 limetin mehu
noin ½ dl kookossokeria
1 mango soseutettuna
1 dl kuohukermaa
200 g maitorahkaa

Koristeluun
tuoretta mangoa
(herneenversoja)

Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Huuhtele ja kuori mango. Paloittele hedelmäliha ja soseuta tasaiseksi. Vaahdota kerma. Lisää rahka, mangosose ja valkosuklaa kermavaahdon sekaan. Lisää sokeria ja limettimehua. Sokerilla ja limettimehulla voi säädellä jäädykkeen makeutta/kirpeyttä, joten niitä lisäilin vähitellen, jolloin maku oli sopiva. Seosta kannattaa maistella, milloin se maistuu omaan suuhun sopivalta. Kaada jäädykemassa pieniin vuokiin (esimerkiksi pieniin pahvisiin vuokakippoihin). Tasoita päällys. Laita jäädykkeet pakastimeen ja anna jäätyä vähintään noin 5 tuntia. Anna jäädykkeiden hieman sulaa ennen tarjoilua esimerkiksi jääkaapissa. Koristele tuoreilla mangopaloilla ja herneenversoilla juuri ennen tarjoilua. 

Tällä määrällä jäädykkeitä tuli 9 kappaletta. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...