keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Chipotle & Chorizo -vartaat tulisella perunasalaatilla

Minua pyydettiin mukaan Snellmanin reseptikilpailuun, jossa ruokabloggaajat pääsivät maistamaan Snellmanin uusia lisäaineettomia ja mukavan mausteisia All natural- makkaroita. Tarkoituksena oli siten myös loihtia resepti makkaroiden ympärille kotimaisia lisäaineettomia tuotteita hyödyntäen. Kilpailu pyörähtää käyntiin ensi viikolla, joten jäänkin innolla odottamaan muiden kilpailijoiden tuotoksia. Herkullisia kokonaisuuksia on taatusti luvassa!

Oma kilpailureseptini syntyi melko nopeasti. Silloin, kun meillä grillataan makkaraa, me ollaan tykätty syödä niiden rinnalla jonkinlaista perunasalaattia. Koska makkara itsessään on melko tuhtia, halusin salaatista kuitenkin sopivan kevyen ja kilpailun hengen mukaisesti mahdollisimman lisäaineettoman. Koska uusia perunoita ei ole ihan vielä saatavilla (tätä täytyy tehdä uudelleen niistä, kun sesonki alkaa), valitsin perunoiksi näin joensuulaisena liperiläisen lähituottajan Hirvosen perunat. Sekaan suikaloin kurkkua ja lisäsin rouskuvaa tulista silmusalaattia. Perunasalaatin maustoin yksinkertaisella sinappikastikkeella ja, jotta salaatissa olisi hieman lisäpotkua, viimeistelin sen chilillä. Maisteltuani useampaa Snellmanin uutuusmakkaraa, valitsin tähän kokonaisuuteen sopivaksi Chipotle & Chorizo- makkarat, jotka olivat sopivan mausteisia sekä tulisia ja, jotka soveltuvat hyvin vartaisiin pienemmän kokonsa puolesta. Kokonaisuudesta tuli maukas ja voin suositella tätä myös tulisemman ruoan ystäville.

Kaikki kilpailureseptit ovat nähtävissä 15.5. alkaen osoitteessa https://www.snellman.fi/fi/tuoteryhmat/all-natural?sref=frontpage, jossa voit äänestää suosikkiasi. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan Snellmanin tuotepaketteja! 

Chipotle & Chorizo- vartaat
1 pkt Snellmanin Chipotle & Chorizo- makkaroita
varrastikkuja

Tulinen perunasalaatti
noin 6 perunaa
puolikkaan kurkun kuori suikaloituna
1/2 pkt tulista silmusalaattia
1 kokonainen chili (lisää tarvittaessa)

Kastike
vajaa 1/2 dl oliiviöljyä
noin 1 rkl auran sinappia
mustapippuria
ripaus suolaa

Kastele varrastikut, etteivät ne ala palaa grillissä. Töki makkarat kahteen vartaaseen odottamaan grillausta. Valmista perunasalaatti. Pese perunat hyvin ja keitä kuorineen. Jäähdytä. Paloittele perunat, älä kuori. Huuhtele puolikas kurkku ja suikaloi kuorta kuorimaveitsellä perunoiden sekaan. Lisää silmusalaatti.  Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää kastike perunasalaattiin. Huuhtele chili ja viipaloi. Grillaa makkaravartaat.

Kokoa salaatti ja vartaat tarjoiluvadille ja lisää päälle chiliviipaleet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...