lauantai 13. toukokuuta 2017

Porkkanafocaccia

Vuosien varrella focaccia lienee ollut resepteistäni se, josta olen tehnyt eniten erilaisia versioita. Perusrunko on pysynyt edellisissä ohjeissa kuitenkin tähän asti samana, täytteet ovat vain vaihdelleet. Tällä kertaa halusin tehdä focacciasta täysin erilaisen ja korvasin aikaisemmin käyttämäni vehnäjauhot rouheammilla sämpyläjauhoilla ja kaurahiutaleilla. Lisäksi lisäsin focacciataikinaan porkkanaraastetta, joka toi kokonaisuuteen mukavaa lisämakua. Halusin tästä version, joka maistuisi myös perheen pienimmille ja joka olisi samalla perinteisistä vehnäjauhoista tehtyä focacciaa terveellisempi vaihtoehto. Pinnalle sivelty valkosipuliöljy antoi sekin oman makuvivahteensa ja kynsien määrällä onkin helppo säädellä sitä, kuinka valkosipulista kokonaisuudesta haluaa. Parhaalta tämä focaccia maistuu lämpimänä juuri uunista tulleena mutta ei se jo jäähtyneenäkään syömättä jää :)

Porkkanafocaccia
3,5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
noin 6 dl rouheita sämpyläjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
noin 3 dl porkkanaraastetta 
(1 tl suolaa)
½ dl oliiviöljyä

Valkosipuliöljy
½ dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
ripaus suolaa

Pese, kuori ja raasta porkkanat. Lämmitä vesi 42- asteiseksi. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää jauhot taikinaan. Jatka taikinan alustamista lisäämällä jauhoja vähitellen, joko koneella tai käsin. Lisää porkkanaraaste, suola ja öljy. Sekoita hyvin. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettyä noin 30 minuuttia.

Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipellille. Jatka kohottamista vielä toiset 30 minuuttia. Valmista valkosipuliölljy. Murskaa valkosipuli öljyn joukkoon ja lisää mausteet. Sekoita hyvin. Valele focaccia öljyllä ennen sen uuniin laittamista. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Pirskottele öljyä vielä valmiin focaccian päälle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...