maanantai 15. toukokuuta 2017

Death by chocolate- kakku

Jos tumma suklaa kuuluu herkkusuosikkeihisi, on tässä kakku, joka tuskin tuottaa pettymystä! Radiojuontaja Anni Hautalan Death by chocolate-kakku maistuu juuri siltä mitä resepti lupailee eli todella suklaiselta. Lähes puoli kiloa tummaa suklaata yhdessä kakussa ei voi olla huono. Kakusta riittää hyvin useammallekin päiväkahvivieraalle, on se sen verran tuhtia tavaraa. Laitoin päälle alkuperäisestä ohjeesta poiketen vadelmia, koska vadelmat ja tumma suklaa maistuvat yhdessä täydellisiltä ja ainakin omaan suuhun vadelmien tuoma raikkaus paransi kokonaisuutta entisestään!

Death by chocolate-kakku
225 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 vaniljatangon siemenet
4 rkl ranskankermaa

Kuorrutus
1½ dl kuohukermaa
250 g tummaa suklaata

Koristeluun
vadelmia (pakasteena/tuoreena)

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää sokeri ja vatkaa kevyesti sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet sekä vaniljatangon siemenet. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Kääntele voi-suklaaseos ja ranskankerma varovasti taikinan sekaan. 

Vuoraan irtopohjavuoan (halk. noin 25 cm) pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 180- asteisen uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Varo paistamasta liikaa, sisus saa jäädä hieman kosteaksi. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

Valmista kakun kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa ja pilko suklaa sekaan. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hieman. Leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Levitä puolet kuorrutteesta täytteeksi kakun väliin ja loput kakun päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa. Koristele kakku lopuksi vadelmilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...