torstai 13. huhtikuuta 2017

Parsa-serranopiirakka

Jos hyvä parsaresepti on tälle keväälle vielä hakusessa, olisi tässä yksi mehevä ja aika loistava sellainen. Tämä piirakka saa mehevyyttä serranokinkusta sekä sinappisesta crème fraiche-seoksesta. Näin Kananpoikien bistro- blogissa herkullisen parsapiirakan ohjeen, jota mukaillen valmistin oman piirakkavariaationi. Parsa ja serranokinkku ovat makuparina aivan loistava, joten tämä piirakka uppoaa varmasti kaikille parsan ja serranon ystäville. Piirakka sopii erinomaisesti myös pääsiäispöydän suolaiseksi piirakaksi, jota voi halutessaan koristella vaikka keltaisilla miniluumutomaateilla pääsiäisen väreihin. 

Piirakkapohja
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl vettä

Piirakan täyte
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
noin 1 dl rucolaa hienonnettuna
1 nippu (500 g) parsaa
1 pkt (150 g) serranokinkkua
1 prk (150 g) crème fraichea
2 kananmunaa
1 rkl Dijon-sinappia
noin 1-2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
mozzarellaraastetta

Koristeluun
herneenversoja

Valmista ensi piirakan pohja. Nypi voi ja jauhot sekaisin, lisää ripaus suolaa ja vesi. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuokaan ja nosta jääkaapin täytteen valmistamisen ajaksi.

Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna molemmat. Kaada paistinpannulle loraus öljyä ja kuullota sipulit. Katkaise parsoista puiseva kantaosa pois. Huuhtele parsat ja kuori halutessasi, tämä ei ole välttämätöntä. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Hienonna rucola tällä välin. Vispaa kananmunien rakenne rikki ja lisää sekaan crème fraiche. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita hyvin.

Ota taikina jääkaapista ja pistele pohjaa haarukalla. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ripottele pohjalle ensin sipulit ja rucola. Kaada seuraavaksi vuokaan crème fraiche- munaseos. Kääri serranosiivut parsojen ympärille ja lado parsat limittäin vuokaan. Ripottele päälle vielä mozzarellaraaste ja ripaus mustapippuria. Jatka piirakan paistamista vielä noin 20 minuuttia. Koristele valmis piirakka herneenversoilla.


4 kommenttia:

  1. Tähän asti olen pidätellyt ostamasta parsaa, mutta nyt pääsiäsipyhiä ajatellen onkin useampi puntti odottamassa jääkaapissa. Ihana parsaresepti tämäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin parsakausi alkoi eilen ja aion jatkaa sitä kyllä pääsiäisenä :) Parsa on niin ihana kevään herkku. Ja kiitos, piirakka toimi loistavasti. Mukavaa ja herkullista pääsiäistä sinulle!

      Poista
  2. Katselinkin, että jotenkin tutunnäköinen piirakka. Ihana, että otit reseptin kokeiluun ja mukavaa pääsiäistä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle herkullisesta ohjeesta! Tämä piirakka oli kyllä tosi hyvä ja tulee varmasti tehtyä uudelleenkin :) Oikein mukavaa ja herkullista pääsiäistä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...