Sain ystävältä pari sankollista herkullisia omenoita. Toisen sankollisen keitin soseiksi, koska perheen pienimmäisestä on tullut kesän mittaan melkoinen omenafani. Poika ymmärtää siis hyvän päälle, joten nyt on sitten omallakin pihalla omenapuu odottamassa tulevien vuosien satoa. Toisesta sankosta riitti ihania punaposkia myös uuniomenoiksi, joita herkuttelimme kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kera. Aiemmin en muista syöneeni uuniomenoita kinuskikastikkeen kanssa ja täytyy kyllä todeta, että melkoisen ihana yhdistelmä oli kyseessä. Suosittelen kokeilemaan! Uuniomenoiden sisälle valmistin perinteisen kauramuruseoksen, joka toimii omenoiden kanssa aina.
Uuniomenat
noin puoli kiloa omenoita
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl vaniljasokeria
1-2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
(ripaus inkivääriä)
(ripaus neilikkaa)
noin ½ dl sulatettua voita
Omenoiden voiteluun
tummaa siirappia
vettä
Tarjoiluun
kinuskikastiketta
vaniljajäätelöä
Huuhtele omenat ja leikkaa niistä hattu pois. Koverra siemenkodat pois lusikalla tai omenaporalla. Asettele omenat uuninkestävään tarjoiluvuokaan. Valmista kauramuruseos. Sekoita ainekset keskenään ja kaada sulatettu voi joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää muruseos omenoiden sisään ja laita hattu päälle. Kaada siirappia pieneen kippoon ja lisää tilkka vettä sekaan. Valele omenat siirapilla. Paista 200- asteisessa uunissa noin 30-60 minuuttia, riippuen kuinka pehmeitä haluat omenoiden olevan.
Tarjoile omenat kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa.
Vitsit miten hyvännäköisiä!
VastaaPoistaKiitos! Olivat kyllä herkullisia :)
Poista