Uusi aamiaissuosikki on syntynyt! Minifrittatat ovat helppo ja nopea valmistaa ja mikä parasta, ne valmistuvat itsestään uunissa sillä aikaa, kun on muuta touhuttavaa. Frittatat ovat mukavaa vaihtelua munakkaille ja niiden makumaailmaa voi varioida myöskin lukuisin eritavoin. Näihin frittatoihin laitoin päärynää ja sinihomejuustoa, mikä ihana makupari. Ja lisäksi rucolaa, se maistuu niin hyvältä kaikessa. Jos haluaa, maidon tilalla voi käyttää osittain myös kermaa mutta itse halusin tehdä nämä hieman kevyempinä, joten maito ajoi asiansa vallan hyvin.
Minifrittatat
12 kpl
8 kananmunaa
2 dl maitoa
1 päärynä raastettuna
noin 50 g sinihomejuustoa
mustapippuria
suolaa
kourallinen rucolaa
Riko kananmunat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Huuhtele päärynä, kuori ja raasta hienoksi raasteeksi. Hienonna rucola. Lisää kananmunien joukkoon maito, mausteet ja päärynäraaste. Voitele muffinssivuoan kolot öljyllä ja jaa munaseos tasaisesti vuoan koloihin. Ripottele munaseoksiin sinihomejuustoa ja hienonnettua rucolaa. Paista 200- asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia tai kunnes frittatat ovat valmiita. Lisää valmiiden herkkujen päälle vielä hieman rucolaa ja sinihomejuustoa.
Tästäpä sain idean sunnuntaiksi suunnitellulle brunssille!
VastaaPoistaMukava kuulla! Nämä sopivat kyllä brunssille täydellisesti :) Toivottavasti brunssi oli onnistunut ja herkullinen!
VastaaPoista