keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Siemenleipä

Siemennäkkäristä innostuneena, olen tehnyt pariin otteeseen myös siemenleipää. Kuten siemennäkkäriin, tähänkin syntyy helposti himo ja leipää tulee kahmittua viipale toisensa jälkeen. Leipä on kuitenkin terveellistä ja sisältää runsaasti kuituja ja hyviä rasvoja, joten ei hätää, vaikka puolikas leipä tuhoutuisikin kerralla. Ohje on Kinuskikissalta ja löytyy täältä. 

Siemenleipä:
2 ½ dl auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä
1 ½ dl pellavansiemenrouhetta
1 dl hasselpähkinöitä
4 ½ dl kaurahiutaleita
2 rkl chia-siemeniä
½ dl psylliumjauhetta
1 ½ tl suolaa
4 ½ dl vettä
½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl hunajaa


Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä vesi, öljy ja hunaja. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. Painele taikina voideltuun leipävuokaan (1,5 litraa) ja anna tekeytyä huoneenlämmössä pari tuntia. Paista 175- asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kumoa sitten ritilän päälle ja jatka paistamista vielä noin 70 minuuttia, kunnes pinta on rapea. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...