Siemenleipä:
2 ½ dl auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä
1 ½ dl pellavansiemenrouhetta
1 dl hasselpähkinöitä
4 ½ dl kaurahiutaleita
2 rkl chia-siemeniä
½ dl psylliumjauhetta
1 ½ tl suolaa
4 ½ dl vettä
½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä vesi, öljy ja hunaja. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. Painele taikina voideltuun leipävuokaan (1,5 litraa) ja anna tekeytyä huoneenlämmössä pari tuntia. Paista 175- asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kumoa sitten ritilän päälle ja jatka paistamista vielä noin 70 minuuttia, kunnes pinta on rapea. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
1 ½ dl pellavansiemenrouhetta
1 dl hasselpähkinöitä
4 ½ dl kaurahiutaleita
2 rkl chia-siemeniä
½ dl psylliumjauhetta
1 ½ tl suolaa
4 ½ dl vettä
½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä vesi, öljy ja hunaja. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. Painele taikina voideltuun leipävuokaan (1,5 litraa) ja anna tekeytyä huoneenlämmössä pari tuntia. Paista 175- asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kumoa sitten ritilän päälle ja jatka paistamista vielä noin 70 minuuttia, kunnes pinta on rapea. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti