Maukkaat rosmariiniperunat ovat valtavan hyviä ja chilillä terästettynä maku vain paranee. Mieheni valmisti perunat uunissa mutta ensi kerralla ajattelimme tehdä nämä perunat grillissä, varmasti toimivat hyvin niinkin. Perunat nautimme paistetun kuhan kaverina ja kylläpä oli hyvää! Nämä perunat menisivät tosin hyvin myös vaikkapa tapaksina, niin kivan mausteisia ne olivat. Kesälomareissun jälkeen oli ihanaa tehdä kunnon kotiruokaa ja tämä oli kalan kanssa juuri sitä, parhaimmillaan, pienellä chilitvistillä!
Rosmariiniperunat
1 kg perunoita
1 dl oliiviöljyä
oksa tuoretta rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
3 pientä chiliä (maun mukaan kuinka tulista haluaa)
suolaa
kokonaisia mustapippureita
Pese perunat hyvin ja halkaise ne. Jätä perunat kuorimatta. Laita perunat kulhoon. Murskaa kokonaiset pippurit morttelissa, lisää suola ja chilit. Murskaa. Lisää rosmariini. Lisää kuorittu valkosipulinkynsi. Murskaa ja lisää öljyä niin, että sekoituksesta tulee tahnamainen. Lisää mausteseos parunoiden päälle ja sekoita. Tarkista, että mausteseos leviää hyvin perunoihin. Lado perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä noin 30 minuuttia 200- asteisessa uunissa. Kääntele perunoita paistamisen puolivälissä. Lisää valmiiden perunoiden päälle vielä hieman tuoretta rosmariinia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti