maanantai 15. elokuuta 2016

Jogurttipannacotta mustikkamarmeladilla

Pannacotat ovat ihanan kermaisia jälkkäreitä ja suhteellisen yksinkertaisia valmistaa, kunhan ne vain muistaa tehdä ajoissa ennen tarjoilua. Makuvariaatioita on lukuisia, jotkut omaan makuun aivan liian makeita ja liiankin tuhteja. Tällä Suklaapossu-blogin ohjeella olen tehnyt pannacottaa nyt kahdesti. Turkkilainen jogurtti ja maito keventävät muuten kermaista kokonaisuutta mukavasti. Ohjeen kerma-maito suhdetta voi muunnella sen mukaan, kuinka kermaista pannacotasta haluaa. Lopputulos oli hyvä myös niin, että laittoi kermaa ja maitoa molempia 2 dl. Myös vanilja antaa pannacottaan kivan lisänsä. Mustikkamarmeladin määrä oli melko reilu mutta sopiva jos haluaa mustikkaa pannacotan päälle kunnon kerroksen. Marmeladin määrät voi siis halutessa puolittaa. Veden jätin marmeladista pois, koska halusin siitä paksumpaa. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Kiitokset myös ihanalle serkulle, joka oli kyseisellä ohjeella pannacotat meille valmistanut ;) 
 
Pannacotta
3 dl vispikermaa
1 dl maitoa
½ dl sokeria
1 vaniljatanko
2 dl turkkilaista jogurttia
2 liivatelehteä

Mustikkamarmeladi 
100 g (n. 2.25 dl) mustikoita
50 g (n. 0.75 dl) hillo-marmeladisokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita vispikerma, maito ja sokeri kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi, älä kuitenkaan keitä. Liuota joukkoon liivatelehdet. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pois. Lisää siemenet sekä tanko kattilaan. Anna seoksen jäähtyä noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon lopuksi jogurtti.

Kaada seos vuokiin ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai yön yli.

Valmista mustikkamarmeladi. Laita mustikat ja sokeri kattilaan, keitä pari minuuttia. Jäähdytä. Lusikoita marmeladi valmiiden pannacottien päälle juuri ennen tarjoilua.  

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...