Tapakset ovat upeita pikkusuolaisia naposteltaviaja vaikka niiden pitäisikin olla pieniä makupaloja ennen varsinaista pääruokaa, käy usein niin, ettei pääruokaa tarvitse enää ajatellakaan. Vain taivas on rajana, mitä omalle tapaslautaselleen kokoaa mutta meillä kyseinen setti on todettu melko toimivaksi. Patonki tai vaihtoehtoisesti focaccia tosin puuttui tällä kertaa, joten ruissipsit saivat toimia sen korvikkeena. Myös erilaiset tahnat ovat pikantti lisä tapastarjottimelle mutta saunan jälkeen oli sen verran huiko olo, että totesimme yksinkertaisen olevan juuri sillä hetkellä parasta. Jos juustokuutioita, artisokkia ja oliiveja haluaa marinoida, kannattaa ne viimeistellä paria tuntia ennen, jotta maut ehtivät tasoittua.
Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna morttelissa. Lisää basilika. Murskaa. Lisää mustapippurit ja muut mausteet. Murskaa. Lisää öljyä ja balsamicoa, tarkista maku. Sekoita marinadia juustojen, artisokkien ja oliivien sekaan. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Tapakset saunan jälkeen parvekkeella tai takkatulen ääressä on ihan parasta!
VastaaPoistaKuulostaapa hyvältä molemmat! Nam Nam :)
Poista