Kampasimpukat sopivat hyvin pastan kanssa ja valkoviinikastikkeessa ne maistuvat erityisen hyviltä. Aikaisemmin kampasimpukoita ei ole tullutkaan valmistettua itse, ja koska mökkivalkkarin jämille täytyi kehitellä hyvä ja suhteellisen nopea ruoka, oli kampasimpukat siihen oivallinen ratkaisu. Mieheni valmistikin simpukoista erittäin herkullisen ja maistuvan kokonaisuuden, näitä täytyy tehdä kyllä jatkossakin!
Kampasimpukat ja liemi
180 g kampasimpukoita
1 dl valkoviiniä
1 dl kermaa
puolikas pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
hieman persiljaa
suolaa
mustapippuria
Kuori sipuli ja valkosipuli ja hienonna ne. Hienonna persilja. Lisää paistinpannulle voi ja kampasimpukat. Paista noin 4 minuuttia, kampasimpukoiden pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää sipuli, valkosipuli ja persilja. Paista hetki. Lisää kerma ja valkoviini, hauduta hetki. Mausta suolalla. Lisää valmiin annoksen päälle vielä ripaus mustapippuria ja hieman persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti