Luumuchutneyn resepti jäi loppuvuodesta lisäämättä tänne blogiin mutta teen sen nyt välittämättä siitä, että hieman jouluisia makujahan chutney sisältää. Kukaan ei kuitenkaan estä tekemästä kyseistä chutneyta myös muihin vuoden aikoihin. Chutney maistuu hyvin esimerkiksi kanan ja kalkkunan kanssa sekä sopii kivasti myös juustojen seuralaiseksi. Omasta chutneystani tuli omaan makuun hieman liian etikkaista vaikka noudatinkin alkuperäisen ohjeen määriä tunnollisesti. Jos uudelleen kyseistä chutneyta tekisin, laittaisin etikkaa vähemmän, ehkä noin 1 desin. Muuten chutney oli hyvää ja sen verran monta purkkia tuosta yhdestä kilosta luumuja tuli, että yksi purkki taitaa jääkaapissa olla vieläkin - huominen kanaruoka saaneekin osakseen vielä kerran hieman luumuista makua. Ohje on otettu Kodin kuvalehdestä.
Luumuchutney:
1 kg luumuja
2 punasipulia
3 sentin pala tuoretta inkivääriä
1 dl rusinoita
2 dl fariini- tai muscovadosokeria
1 dl taloussokeria
½ tl suolaa
1½ dl punaviinietikkaa
5 tähtianista
2 kanelitankoa
Pese luumut, halkaise ne ja poista kivet. Paloittele hedelmät. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoitellen. Alenna lämpöä ja keitä hiljalleen puolisen tuntia. Poista tähtianikset ja kanelitangot. Purkita chutney puhtaisiin lasipurkkeihin. Jäähdytä hyvin ja säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti