Ihanan raikas jälkkäri pääsiäiseen! Key lime on helppotekoinen melko makea piirakka, joka valmistuu vähistä raaka-aineista. Key lime on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten vaikka jälkkäri on helppo ja nopea tehdä, kannattaa se valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä jääkaappiin odottamaan vieraita. Ohje on napattu Kotilieden -nettisivuilta.
Key lime:
200 g digestive-keksejä
75 g voita
5 kananmunankeltuaista
1 prk (400 g) kondensoitua maitoa
1 dl limetin mehua
2 tl limetin raastettua kuorta
Koristeluun:
pari limetin sivua + raastettua limetin kuorta
Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Painele voi-keksimuruseos vuokaan. Paista pohjaa 175- asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Vaahdota sillä välin keltuaiset ja lisää sekaan muut ainekset. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Paista limettipiirasta vielä 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, mielellään seuraavaan päivään. Koristele esimerkiksi limetillä.
Laittaisitko linkin siihen kotilieden ohjeeseen. En löydä sieltä mistään sellaista limettijuustokakkua joka olisi paistettu uunissa.
VastaaPoistaLinkki löytyy tuosta tekstistäni, kun klikkaat Kotilieden-nettisivuilta kohtaa. :)
VastaaPoista