perjantai 25. maaliskuuta 2016

Key lime Pie eli limettipiiras

Ihanan raikas jälkkäri pääsiäiseen! Key lime on helppotekoinen melko makea piirakka, joka valmistuu vähistä raaka-aineista. Key lime on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten vaikka jälkkäri on helppo ja nopea tehdä, kannattaa se valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä jääkaappiin odottamaan vieraita. Ohje on napattu Kotilieden -nettisivuilta.

Key lime:
200 g digestive-keksejä
75 g voita
5 kananmunankeltuaista
1 prk (400 g) kondensoitua maitoa
1 dl limetin mehua
2 tl limetin raastettua kuorta

Koristeluun:
pari limetin sivua + raastettua limetin kuorta 

Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Painele voi-keksimuruseos vuokaan. Paista pohjaa 175- asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Vaahdota sillä välin keltuaiset ja lisää sekaan muut ainekset. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Paista limettipiirasta vielä 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, mielellään seuraavaan päivään. Koristele esimerkiksi limetillä.

2 kommenttia:

  1. Laittaisitko linkin siihen kotilieden ohjeeseen. En löydä sieltä mistään sellaista limettijuustokakkua joka olisi paistettu uunissa.

    VastaaPoista
  2. Linkki löytyy tuosta tekstistäni, kun klikkaat Kotilieden-nettisivuilta kohtaa. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...