Valkoviinissä paistettujen katkarapujen ainekset:
1 pkt (200 g) jättikatkaravunpyrstöjä
12 valkosipulinkynttä viipaloituna
2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
pieni kourallinen persiljaa
1 punainen chili
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
loraus oliiviöljyä
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipulinkynnet ja pilko lastuiksi. Hienonna chili. Kuullota valkosipuleita oliiviöljyssä ja lisää katkaravut, kaada sekaan viini ja lisää chilit. Keittele miedolla lämmöllä kunnes neste haihtuu. Lisää persiljat ja mausteet.
Artisokka-kaprissalaatin ainekset:
1 prk (390 g) artisokan sydämiä
kapriksia maun mukaan
puolikas punainen chili
puolikas kurkku
jäävuorisalaattia
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
Huuhtele salaatti ja kuivaa hyvin. Revi salaatti tarjoilukolhoon. Lisää sekaan paloiteltuja artisokan sydämiä ja kapriksia. Hienonna chili ja lisää salaatin sekaan. Huuhtele kurkku ja paloittele. Sekoita salaatin ainekset. Kaada joukoon loraus oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti