sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Luumuinen mutakakku

Olen tehnyt mutakakkua tällä perusohjeella useammankin kerran, joten hyväksi havaittua ohjetta ei hevillä halua muuttaakaan. Nyt kuitenkin halusin kakkuun pientä vaihtelua ja, koska luumumarmaladiakin sattui olemaan kaapissa joulutorttujen jäljiltä, iskin nekin mutakakkutaikinaan. Tuoreet luumut olisivat tuoneet kakkuun ehkä luumun makua enemmänkin mutta hyvää se oli näinkin, joten sinne meni viimeisetkin luumumarmeladit. Turkkilainen jogurtti sopii makean mutakakun kylkeen loistavasti, kannattaa kokeilla.

Luumuisen mutakakun ainekset:
75 g voita
150 g tummaa suklaata
150 g luumumarmeladia
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun:
turkkilaista jogurttia

Vuoraa irtopohjavuoan (halk. noin 22 cm) pohja leivinpaperilla. Sulata rasva sekä suklaa ja sekoita ne. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahtoon. Lisää myös luumumarmeladi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä paista kakkua liikaa, taikinan kuuluu jäädä kosteaksi. Anna kakun jäähtyä ja sirottele päälle tomusokeria koristeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...