Pitkästä aikaa suolaista piirakkaa! Eikä ihan mitä tahansa piirakkaa vaan todella hyvää kreikkalaista jauhelihapiirakkaa. Olen käyttänyt jauhelihaa piirakoissa äärimmäisen harvoin mutta sen verran maistuvaa tästä piirakasta tuli, että jauheliha näyttäytynee tästä lähtien piirakoissa hieman useamminkin. Pohjataikinan ohje on otettu Yhteishyvästä. Täytettä muokkasin hieman ja tein siitä oman variaationi. Päälle heitin lisäksi rucolaa. Olipas herkkua!
Pohjataikinan ainekset:
100 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 prk (250 g) maitorahkaa
Täytteen ainekset:
400 g jauhelihaa
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
ripaus oreganoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
n. 1 dl vihreitä oliiveja
n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1dl paprikaa (punaista ja oranssia)
n. 1/3 punasipulia
n. 1 dl fetakuutioita/salaattijuustokuutioita
Piirakan koristeluun:
rucolaa
Nypi voi ja kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna ja rahka, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunalle.
Ruskista jauheliha ja lisää mausteet sekä tomaattipyre. Anna jauhelihan jäähtyä. Sekoita kermaviili ja kananmuna. Levitä kananmuna-kermaviiliseos taikinalle. Lisää jauheliha. Huuhtele paprikat ja pilko ne. Leikkaa myös aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmiksi. Kuori punasipuli ja paloittele. Lisää täytteet jauhelihan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Lisää valmiin piirakan päälle suuri kourallinen rucolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti