tiistai 23. joulukuuta 2014

Mausteinen vihreä Joulutee

En ole aikaisemmin tehnyt itse teesekoituksia mutta näin joulun alla innostuin Maku-lehdessä olleesta jouluteesekoituksesta siinä määrin, että päätin itsekin kokeilla miltä omatekoinen tee maistuu. Alkuperäisessä ohjeessa teen pohjana oli käytetty maustamatonta mustaa teetä mutta valitsin itse teeheni maustamattoman vihreän version. Omatekoinen tee on sikäli helppoa tehdä, että maustamattomaan teepohjaan vain lisäillään kuivattuja aineksia oman mielen mukaan. Itse en lähtenyt hirveästi soveltamaan vaan noudattelin pitkälti Maku- lehden ohjetta. Tosin määriin tein hieman muutoksia niin, että maustamattoman vihreän teen osuutta vähensin, mintun jätin kokonaan pois ja sekaan laitoin tuhdimmin kanelia ja kardemummaa. Lopputulos oli kivan jouluisen makuista, jokseenkin aika mietoa mutta silti hyvää. Ja hunajalla viimeisteltynä tietenkin!

Mausteinen vihreä Joulutee:
3 omenaa (luomu)
2 appelsiinia (luomu)
1-2 kanelitankoa
100 g vihreää, maustamatonta teetä
10 tähtianista
20-30 kardemummansiementä

Pese appelsiinit ja omenat hyvin. Vedä kuorimaveitsellä appelsiinien ja omenoiden kuorista ohuita suikaleita. Levitä suikaleet ilmavasti leivinpaperin päälle. Kuivata suikaleita huoneenlämmössä noin 3-4 päivää tai voit nostaa suikaleet esimerkiksi saunan jälkilämpöön (alle 50 astetta) tai takan päälle, jolloin ne kuivuvat nopeammin. Kääntele suikaleita lastalla muutaman kerran kuivumisen aikana.

Leikkele kuorisuikaleita saksilla pienemmiksi paloiksi. Hienonna kanelitanko huhmareessa. Sekoita kakki teen ainekset kulhossa ja purkita puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä teesekoitus kuivassa ja valolta suojattuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...