Monessa lehdessä on ollut viime aikoina kuvia suloisista tähtitortuista, joten minäkin päätin kokeilla näitä perinteisten torttujen sijaan. Tähdet olivat oikein kivoja ja sopivan pieniä, parilla suupalalla syötäviä. Kiva idea, jos haluaa pientä vaihtelua perinteisiin torttuihin. Tähdet on helppo tehdä ja ne valmistuvat siinä ajassa missä joulutortutkin, väliin tulee luumumarmeladin lisäksi nokare maustettua rahkaa, ainakin luumu-kanelimaku sopi tähän tarkoitukseen loistavasti. Päälle vielä ripaus tomusokeria ja tähdet ovat valmiita.
Ainekset:
torttutaikinaa
luumumarmeladia
maustettua rahkaa (luumu-kanelirahka)
tomusokeria
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli levyä hieman suuremmaksi. Ota tähtimuotilla (muutkin kuviot sopivat) taikinasta paloja ja aseta ne leivinpaperin päälle. Paista tähtiä uunissa 175-asteessa noin 10 minuuttia. Anna kohonneiden tähtien jäähtyä ja halkaise ne terävällä veitsellä kahtia. Laita luumumarmeladia sekä rahkaa väliin ja yhdistä puolikkaat. Ripottele päälle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti