maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulusinappi

Omatekoinen sinappi on helppoa ja nopeaa valmistaa, ja se säilyy jääkapissa hyvänä pitkänkin aikaa, joten syömättä se ei ole koskaan jäänyt. Tällä ohjeella joulusinappia on tullut tehtyä jo monena jouluna, koska ohje on yksinkertaisen hyvä ja sinappi toimii joulukinkun kanssa valtavan hyvin. Viime jouluna käyttämäni valkoviini (nimeä en enää muista) oli sinappiin ehkä hieman liian hapokas mutta nyt valinta (ranskalainen "Le Cardinal Chardonnay") osui täysin nappiin ja valkoviini sopi sinappiin loistavasti. Nyt vain odottelemaan jouluaattoa, että sinappia pääsee maistelemaan myös joulukinkun kanssa.

Joulusinappi:
2 dl valkoviiniä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 dl sinappijauhetta
2 rkl hunajaa
½ rkl öljyä
1 tl suolaa

Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Keitä sipuleita valkoviinissä hiljakseen noin 5-10 minuuttia. Siivilöi neste ja anna sen jäähtyä. Sekoita sinappijauhe viilentyneeseen nesteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää hunaja, öljy ja suola. Kuumenna hiljakseen siihen asti kunnes sinappi paksuuntuu, älä kuitenkaan keitä. Anna sinapin hieman jäähtyä ja purkita puhtaisiin lasipurkkeihin. Tein ohjeen kaksinkertaisena ja valmista sinappia tuli kolme pientä purkillista.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...