sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Vaahtokarkkihaamuja, hämähäkkejä ja juustoluutia

Bööö! Vaikka virallinen Halloween-päivä on vasta huomenna maanantaina, on meillä otettu (kuten monella muullakin) Halloweenin juhlintaan pieni varaslähtö jo viikonloppuna. Päivän sattuessa maanantaille, oli näin viikonloppuna enemmän aikaa mukaville pikkuväkerryksille, joten bileet pystyyn ja kauhuleffat pyörimään. Taidan itse lukeutua niihin ihmisiin, joiden mielestä Halloweenissa parasta ovat juurikin nämä kivat pienet karkkiörkit sun muut hassut naposteltavat. Kerrankin ruualla saa leikkiä hyvällä omalla tunnolla ja pistää hieman överiksi herkkujen suhteen. Syötäviä koristesilmiä olisi pitänyt tilata kaksi pakettia, koska innostuksen ollessa valloillaan, mieleen olisi tullut kaikenlaisia hassunhauskoja ideoita ja silmille olisi ollut vielä lisää käyttöä. Koristesilmät on tilattu täältä, eli Juhlamaailma-sivustoilta. Ensi vuonna tietää olla fiksumpi silmienkin suhteen ja tilata kerralla pari pakettia ;) Nämä ihanan hauskat haamuvaahtokarkki- ja hämähäkki- ideat ovat Kinuskissalta, joita löytyy alkuperäisinä täältä ja juustoluudat Ruoka.fi-sivustoilta täältä. Liikaa ei kannata tehdä yhdensorttisia naposteltavia, jos örkkejä ja muita hassutuksia mielii tehdä usempia erilaisia. Vielä ehtii näpertelemään, josko jotain mukavaa tekisi vielä huomiseksikin? :)

Vaahtokarkkihaamut 10 kpl
10 kpl isoa vaahtokarkkia
200 g valkosuklaata
10 kpl  keksiä
20 kpl syötävää koristesilmää 
sokerikuorrutetta (tomusokeria+ vettä)

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kiinnitä vaahtokarkit kekseihin sulatetulla suklaalla. Kaada suklaasulaa lusikalla jokaisen vaahtokarkin päälle niin, että vaahtokarkki peittyy kokonaan. Laita jähmettymään jääkaappiin. Sekoita sokerikuorrute tomusokerista ja vedestä. Kuorrutteen täytyy olla paksua. Kiinnitä haamujen silmät kiinni sokerikuorrutteella, kun valkosuklaa on täysin jähmettynyt.

Hämähäkit 8 kpl
16 kpl suklaakuulia
8 piparkakkua
16 kpl syötävää koristesilmää
noin 50 g maito- tai tummaa suklaata 
tomusokeria
sokerikuorrutetta (tomusokeria+vettä)

Lado piparkakut pöydälle. Sirottele päälle tomusokeria. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Laita suklaa pussiin ja leikkaa pussin suuhun pieni aukko. Kiinnitä suklaakuulat pipareihin sulatetulla suklaalla. Pursota hämähäkeille jalat. Sekoita paksu sokerikuorrute tomusokerista ja vedestä. Kiinnitä silmät sokerikuorrutteella. 


Juustoluudat 12 kpl
pehmeää helposti leikattavaa juustoa (esim. Arlan Hillitön Gouda)
12 suolatikkua
ruohosipulia

Leikkaa juustosta 12 tasapaksuista siivua. Leikkaa juuston toiseen reunaan (pitkälle sivulle) noin 1 cm levyisiä hapsuja. Kierritä juusto suolatikun ympärille ja kiinnitä ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...