torstai 20. lokakuuta 2016

Punajuuri-fetapasta

Punajuuret ja feta ovat makuyhdistelmänä aivan loistava, joten nähtyäni kyseisen pastareseptin Maku-lehdessä, oli sitä tietenkin päästävä heti testaamaan. Löytyy lehdestä 6/2016. Yhdistelmänä punajuuret ja feta olivat juuri sitä mitä odotinkin eli erittäin maistuva kombo. Vaikka lehdessä tämä oli tituleerattu arkiruoaksi, maistuu punajuuri-fetapasta myös lauantai-illallisella viinin kera. Välillä aivan unohtuu kuinka monikäyttöinen juures punajuuri onkaan. Onhan se erinomaista uunissa paahdettuna, borssikeiton pääraaka-aineena tai ihanaa carpacciossa vuohenjuuston kera. Ei siis todellakaan mikään turha juures! Kipinkapin siis ostamaan lisää punajuuria. Tämä pasta oli lisäksi täysi kymppi, tätä tekisi mieli tehdä uudelleen vaikka heti :)

Punajuuri-fetapasta
500 g tuoreita punajuuria
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria
400 g tagliatelleä
50 g pinjansiemeniä
200 g fetajuustoa
1/3 ruukku tuoretta timjamia

Kastike
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria

Kuori ja pilko punajuuret lohkoiksi. Levitä lohkot leivinpaperille uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda punajuuria 200- asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Murustele fetajuusto lohkojen päälle ja mausta timjamilla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa. Kokoa annokset lautasille ja lisää kastike annosten sekaan. Halutessasi koristele lopuksi vielä timjamilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...