perjantai 21. lokakuuta 2016

Kanapasta

Tämän viikon uusi löytö ja käytetyin mauste keittiössämme lienee ollut punainen currytahna! Mainio tuote, koska se riittää mausteeksi niin keittoon, kastikkeeseen kuin marinointiinkin ja hyvää tulee. Koska currytahnassa itsessään on jo valmiiksi suolaa, ei sitäkään ole tarvinnut lisätä ruokiin erikseen vaan tahna on saanut toimia ruokien mausteena melkeenpä yksistään. Smetanan kanssa currytahna toimi mielestäni loistavasti ja kanakastikkeesta tuli erittäin maukasta. Tai no, yhden pienen peruslisäyksen sentään tein eli lisäsin joukkoon myös yhden kuivatun chilin. Chilejä tulee heiteltyä vähän ruokaan sun toiseen, koska vaikka niitä tulee käytettyä ahkerasti, on kaappien uumenissa vieläkin edellisvuoden chilisatoa. Mutta hyvä niin! Jos nämä pienet chililisät kokee liian tulisena, voi ne jättää yksinkertaisesti pois.

Kanapasta
noin 400 g broilerin paistileikkeitä
suolaa
mustapippuria
currya
1 punasipuli
1 chili
1 prk (120 g) smetanaa
1 rkl vehnäjauhoja
2-3 rkl punaista thai currytahnaa
pieni nippu persiljaa
noin 1 dl vettä

Lisäksi
noin 400 g Fettuccine -nauhapastaa
suolaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Paista broilerin paistileikkeet pannulla öljyssä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja currylla. Paloittele leikkeet kuutioiksi. Kuori punasipuli ja hienonna se. Hienonna persilja ja chili. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä. Lisää vehnäjauho vähitellen ja kääntele sipuleiden sekaan. Lisää smetana ja vesi. Sekoittele. Lisää currytahna, chilit ja broileripalat. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi loraus öljyä ja persilja. Kokoa annos lautaselle ja heitä päälle vielä lopuksi hieman persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...