torstai 7. huhtikuuta 2016

Twix-patukat

Twix-patukoiden teko saattaa kuulostaa äkkiseltään monimutkaiselta mutta sitä se ei todellakaan ole. Minulla kaikkein työläin vaihe näiden tekemisessä oli saada taatelit tasaiseksi seokseksi, koska käytin kuivattuja taateleita. Siinä hieman kyllä kestikin, taatelit kun tahmeutensa ansiosta tarttuvat niin hyvin sauvasekoittimen ja blenderin terään, että oma aikansahan siinä meni. Mutta tästä oppineena, pilkon taatelit ensi kerralla pienemmiksi enkä yritä tehdä seosta kokonaisista taateleista. Tai ehkä omat koneeni eivät olleet vain tarpeeksi tehokkaita.

Mutta lopputulos on se tärkein. Ja se oli aivan ihana! Näin herkullista makeaa ja vielä ilman lisättyä sokeria. Nämähän eivät ole edes mitenkään epäterveellisiä, tumma suklaakin kun on nykyisin terveyselintarvike ;) Tämä on kyllä yksi parhaista ohjeista taas vähään aikaan! Toinen haaste näiden tekemisessä meinasi olla tuo patukoiden dippaaminen suklaassa mutta puolitin patukat ennen dippausta lyhyemmiksi, joten sekin sujui ihan suhteellisen nätisti. Ja ainahan tuon suklaan voi vain valuttaa patukoiden päälle. 

Sitten vain odottelemaan patukoiden jähmettymistä jääkaapissa. Se olikin loppupeleissä se vaikein osuus ;) Ohje on otettu Unelmaa leipomassa- blogista ja ohje löytyy täältä.

Twix-patukoiden pohjataikina:
1 dl kaurajauhoja
3 rkl mantelijauhoja
ripaus suolaa
0,25 dl sulatettua voita
noin 1rkl vaahterasiirappia 

Täyte:
400 g kuivattuja kivettömiä taateleita

Kuorrutus:
noin 200 g tummaa suklaata
(koristeeksi mantelijauhetta)

Valmista ensin pohja: Sekoita kaikki pohjataikinan ainekset keskenään. Lisää tarvittaessa vaahterasiirappia, jos seos tuntuu liian kuivalta eikä pysy kasassa.
Pyöritä taikina palloksi ja levitä leivinpaperin päälle. Kauli noin sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 15×20 cm).  Taikinaa voi muovailla reippaasti, että tuloksena on kunnollinen levy. Paista valmis keksilevy 170- asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Anna keksipohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  
Valmista taatelitäyte:  Sekoita taatelit tasaiseksi tahnaksi sauvasekottimella tai monitoimikoneella. Lusikoi taatelitahna jäähtyneen keksipohjan päälle ja levitä varovaisesti tasaiseksi kerrokseksi veitsen tai nuolijan avulla. Laita valmis levy pakastimeen vähintään tunnin ajaksi (pakastaminen helpottaa leikkaamista). Leikkaa levy noin 1,5 cm levyisiksi patukoiksi terävällä keittiöveitsellä. Jos patukoita on hankala käsitellä voi ne puolittaa, jolloin patukoista tulee lyhyempiä.
 
Valmista suklaatäyte: Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kaada kuorrute laakeaan astiaan ja pyöräytä patukat varovasti suklaassa. Voit myös asettaa patukat leivinpaperin päälle ja valuttaa suklaata niiden päälle. Koristele halutessasi mantelijauheella. Siirrä patukat jähmettymään jääkaappiin.


2 kommenttia:

  1. Ooh, kuulostaa hyvälle. Näitä "joutuu" ehkä kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein eilen näitä pikkuvuokiin, sopivia suupaloja. Kivasti onnistui niinkin ja kylläpä ne olivat taas hyviä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...