torstai 21. huhtikuuta 2016

Pähkinäinen tofu-parsakaalisalaatti

Kevään tullessa tekee mieli syödä enemmän kasvispainotteisesti ja keventää ruokavaliota talven jäljiltä. Potluck by one- blogin pähkinäinen tofu-parsakaalisalaatti pääsi testiin heti seuraavana päivänä, kun reseptin näin. Ohje löytyy täältä. Tofu-parsakaalisalaatin valmistin miltei alkuperäisen ohjeen mukaan. Sriracha-kastikkeen tilalla käytin tofun marinadissa ja maapähkinäkastikkeessa sambal oelek- tahnaa ja härkäpapujen tilalla belugalinssejä, kevätsipulin jätin kokonaan pois. Kaapissa olevat seesaminsiemenet olivat lisäksi kuorittuja kuorimattomien sijaan. Ihana ohje kaikenkaikkiaan, ja terveellinenkin vielä. Parsakaalit jätin mukavan rapsakoiksi ja olivatpa ne hyviä! Tuo maapähkinävoi kastikkeessa oli ihan huippujuttu. En ole ennen sitä kastikkeissa käyttänyt mutta tästä lähtien aion kyllä niin tehdä. Antaa kivasti makua ja täyteläisyyttä, eikä minun mielestä kastike muuta makeutta sen lisäksi kaipaakaan, mahdollisen sokerin voi siis skipata täysin. Ja nuo suolapähkinät, nam! 

Marinoitu tofu:
250 g kiinteää tofua
2 tl seesamiöljyä
1 tl rypsiöljyä
1-2 tl soijakastiketta
1 tl hunajaa
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl sitruunamehua
1-2 tl sambal oelek- tahnaa


Salaatin ainekset:

2 parsakaalia
1 dl belugalinssejä 

1 valkosipulinkynsi
1 avokado
1,5 dl suolapähkinöitä

paistamiseen seesamiöljyä


Maapähkinäkastike:
2 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
1 tl soijakastiketta
1 tl sambal oelek-tahnaa

1 tl riisiviinietikkaa
1 tl hunajaa
2 tl sitruunamehua
0,75 dl vettä
 

Aloita valmistelemalla tofu: Kuivaa tofu huolellisesti talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Kääri tofu pyyhkeeseen ja aseta päälle paino, jotta tofun kosteus imeytyy pyyhkeeseen. Anna tofun kuivua ainakin marinadin valmistamisen ajan. Leikkaa tofu kuutioiksi kulhoon ja kaada marinadi niiden päälle. Anna tofun marinoitua mielellään yön yli.

Valmista tofun marinadi:
Sekoita kaikki marinadin ainekset ja tarkasta maku. Lisää aineksia tarvittaessa.


Valmista maapähkinäkastike:  Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Jos tofun marinadia jäi yli, voi senkin lisätä kastikkeen joukkoon. 

Valmista salaatti: Pilko parsakaalin nuput pieniksi ja huuhtele ne. Kaada kattilaan muutama sentti vettä ja keitä parsakaalit kevyesti tai höyrytä niitä muutama minuutti. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan (noin 20 minuuttia). Hienonna valkosipulinkynsi ja hienonna se. Paista tofukuutioita pannulla seesamiöljyssä, kunnes niiden pinta on rapea ja kauniin värinen. Lisää hienonnettu valkosipuli ja linssit. Sekoita. Lisää myös valutetut parsakaalit. Paista hetken aikaa hyvin sekoittaen. Kuutioi avokado ja heitä sekaan. Lisää lopuksi vielä suolapähkinät ja sekoita. Valuta päälle maapähkinäkastiketta ja koristele seesaminsiemenillä. Tarjoile lämpimänä.



2 kommenttia:

  1. Tulin vastavierailulle blogiisi :). Tämä salaatti kuulostaa hyvälle. Maapähkinävoi käy kyllä hyvin salaatinkastikkeisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, kun tulin vierailulle :) Maapähkinävoipurkki hupeneekin täällä nyt pikavauhtia, on se niin hyvää!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...