Marinoitu tofu:
250 g kiinteää tofua
2 tl seesamiöljyä
1 tl rypsiöljyä
1-2 tl soijakastiketta
1 tl hunajaa
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl sitruunamehua
1-2 tl sambal oelek- tahnaa
Salaatin ainekset:
2 parsakaalia
1 dl belugalinssejä
1 valkosipulinkynsi
1 avokado
1,5 dl suolapähkinöitä
paistamiseen seesamiöljyä
Maapähkinäkastike:
2 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
1 tl soijakastiketta
1 tl sambal oelek-tahnaa
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl hunajaa
2 tl sitruunamehua
0,75 dl vettä
Aloita valmistelemalla tofu: Kuivaa tofu huolellisesti talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Kääri tofu pyyhkeeseen ja aseta päälle paino, jotta tofun kosteus imeytyy pyyhkeeseen. Anna tofun kuivua ainakin marinadin valmistamisen ajan. Leikkaa tofu kuutioiksi kulhoon ja kaada marinadi niiden päälle. Anna tofun marinoitua mielellään yön yli.
Valmista tofun marinadi: Sekoita kaikki marinadin ainekset ja tarkasta maku. Lisää aineksia tarvittaessa.
Valmista maapähkinäkastike: Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Jos tofun marinadia jäi yli, voi senkin lisätä kastikkeen joukkoon.
Valmista salaatti: Pilko parsakaalin nuput pieniksi ja huuhtele ne. Kaada kattilaan muutama sentti vettä ja keitä parsakaalit kevyesti tai höyrytä niitä muutama minuutti. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan (noin 20 minuuttia). Hienonna valkosipulinkynsi ja hienonna se. Paista tofukuutioita pannulla seesamiöljyssä, kunnes niiden pinta on rapea ja kauniin värinen. Lisää hienonnettu valkosipuli ja linssit. Sekoita. Lisää myös valutetut parsakaalit. Paista hetken aikaa hyvin sekoittaen. Kuutioi avokado ja heitä sekaan. Lisää lopuksi vielä suolapähkinät ja sekoita. Valuta päälle maapähkinäkastiketta ja koristele seesaminsiemenillä. Tarjoile lämpimänä.
Tulin vastavierailulle blogiisi :). Tämä salaatti kuulostaa hyvälle. Maapähkinävoi käy kyllä hyvin salaatinkastikkeisiin.
VastaaPoistaMukava, kun tulin vierailulle :) Maapähkinävoipurkki hupeneekin täällä nyt pikavauhtia, on se niin hyvää!
Poista