Toffeesydämien pohjataikina:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
Toffeekerros:
1 ps (400 g) Emotionali Flecki kermatoffeeta
½ dl maitoa
Suklaakuorrute:
200 g J.D. Gross maitosuklaata (kaakaopitoisuus 51 %)
½ dl maitoa
50 g Fin Carre valkosuklaata
Aloita vatkaamalla voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vähitellen myös vehnäjauhot. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Käytä apuna jauhoja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
Sulata toffeet kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää kerma tai maito. Ota liedeltä, kun toffeet ovat sulaneet ja seos on tasaista. Kaada toffeeseos pohjalevyn päälle ja levitä tasaiseksi lastan avulla. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Lämmitä kerma tai maito kattilassa, mutta älä kuumenna kiehuvaksi. Lisää suklaasula nesteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute toffeekerroksen päälle ja levitä tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Valuta valkosuklaata lusikan avulla suklaakuorrutteen päälle. Nosta vielä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Ota levystä sydänmuotilla kuvioita tai leikkaa levy veitsellä neliöiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti