perjantai 2. lokakuuta 2015

Kanttarellipiirakka

Taas vaihteeksi sienipiirakkaa, tällä kertaa vain kanttarelliversiona. Syksyllä sienisesongin ollessa parhaimmillaan sienipiirakka valmistuu tuoreista juuri poimituista sienistä, toisin kun talvella, jolloin täytyy turvautua pakkasen antimiin. Tämä piirakka sai lisäksi päällensä pilkottuja kevätsipulinvarsia ja persiljaa, jotka viimeistelivät piirakan kauniisti ja sopivat makunsakin puolesta kokonaisuuteen hyvin.
 
Piirakan pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa
 
Piirakan täyte:
vajaa l litra tuoreita kanttarelleja paloiteltuna
2 kevätsipulia
persiljaa maun mukaan 
pala purjoa
 
Kerma-munaseos:
1 dl Valio Crea Mustapekka pippurijuusto- ruokakermaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
 
Valmista piirakan pohja. Nypi kylmä voi ja jauhot keskenään ja lisää vesi sekä suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista pohjaa 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Valmista tällä välin piirakan täyte. Paista pilkotut kanttarellit ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Hienonna purjo ja persilja ja lisää ne sekaan. Kaada täyte piirakkapohjalle. Sekoita kerma, maito ja munat, lisää mausteet. Kaada seos lopuksi täytteen päälle. Paista piirakkaa 200- asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...