Ihanan pehmeä ja runsaan mustikkainen rahkapiirakka vie kielen mennessään. Vaikka tuoreita mustikoita ei enää metsästä saa, valmistuu piirakka hetkessä myös pakastemarjoista. Onneksi syksyllä tuli oltua ahkera, koska viihtyminen itikoiden seassa marjamättäällä palkitaan nyt mitä parhaimmalla tavalla.
Piirakan pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Piirakan täyte:
5 dl mustikoita
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmista ensin piirakan pohja. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää kananmuna ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada mustikat piirakkapohjalle. Sekoita rahka, kananmuna ja sokerit. Kaada seos mustikoiden päälle tasaisesti. Paista piirakkaa 200- asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti