lauantai 10. lokakuuta 2015

Täytetyt kesäkurpitsat

Tykkään paljon erilaisista täytetyistä kasviksista, niitä tulee tehtyä vain ihan liian harvoin. Vanhempieni kurpitsasato tuotti tulosta ja sainkin mökiltä mukaan suurehkon kesäkurpitsan, joka sopi täytettäväksi erityisen hyvin. Persiljaa on tullut viime aikoina käytettyä vähän kaikkeen, koska satoa tuli niin runsaasti. Niinpä myös jauheliha sai sekaansa oman ripauksensa persiljaa. Lopputulos oli herkullinen ja kesäkurpitsat nautimme päivällisenä salaatin kera.
 
Täytetyt kesäkurpitsat:
1 kesäkurpitsa
400 g kananpojan jauhelihaa
1 iso sipuli
pala purjoa
2 valkosipulinkynttä
kourallinen persiljaa
n. 1,5 dl pastakastiketta (Dolmio Intence garlic- pastakastiketta)
suolaa
mustapippuria
 
Kesäkurpitsojen päälle:
n. 1 dl juustoraastetta
persiljaa
 
Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa puoliksi. Koverra siemenet pois. Itketä kesäkurpitsa suolalla ja kuivaa ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna myös purjo ja persilja. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit, purjo ja persilja jauhelihan sekaan. Lisää myös pastakastike ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta seos kypsäksi. Täytä kesäkurpitsan puolikkaat jauhelihaseoksella ja lisää päälle juustoraastetta. Paista kesäkurpitsoja 200- asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet sopivasti ja juusto sulanut. Koristele kesäkurpitsat lopuksi persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...