sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Lauantai-illan herkuttelua: Bataattilohkoja, naudan sisäfilettä ja värikästä salaattia

Lauantai-ilta ja hyvä ruoka kuuluvat ehdottomasti yhteen! Bataattilohkot kera mehevän pihvin ja salaatin olivat maukas kokonaisuus, jota täydensi hyvä espanjalainen punaviini. Teimme kyseisiä bataattilohkoja ensimmäistä kertaa ja kuinka herkullisia niistä tulikaan! Jotkut lohkoista jäivät hieman pehmeiksi, joten ensi kerralla voisi kokeilla hieman korkeampaa uunin lämpötilaa, jos haluaa lohkoista mukavan rapeita, "ranskalaismaisia". Mutta hyviä ne olivat näinkin, chili & paprika-perunakuorrute soveltui myös bataateille erityisen hyvin. Bataattilohkot ovat kiva makeampi vaihtoehto perunalohkoille, jotka vaihtuivat kaupassa hetken mielijohteessa bataattiin ja hyvä niin, tulipahan kokeiltua bataattia perunoiden sijaan. Naudan sisäfilepihvit nuijimme melko ohuiksi ja mausteena toimi ainoastaan suola ja mustapippuri. Herkullista!

Ja tietenkin hyvään pihviateriaan kuuluu myös raikas lisukesalaatti ja siinä mentiinkin aivan perinteisellä linjalla. Vastaavanlainen salaatti on tainnut näkyä täällä blogissa aiemminkin, joten suippopaprika, kurkku ja punakaali pysynevät salaattiraaka-aineiden suosikkilistalla tässä keittiössä edelleen. 

Bataattilohkot:
4 bataattia
chili & paprika-perunakuorrutetta
oliiviöljyä

Kuori bataatit ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot kulhoon ja kaada sekaan loraus oliiviöljyä.
Mausta perunakuorrutteella. Pyörittele bataattilohkoja kulhossa, jotta ne maustuvat kunnolla. Levitä lohkot leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225-asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes lohkot ovat kypsiä.

Salaatti:
suippopaprikaa
kurkkua
punasipulia
punakaalia
jäävuorisalaattia
mustapippuria
oliiviöljyä

Huuhtele salaatit ja kaali sekä kuivaa ne. Revi salaatti tarjoilukulhoon ja viipaloi punakaali. Huuhtele suippopaprika ja leikkaa renkaiksi, poista siemenet. Huuhtele kurkku ja kuori siitä suikaleita perunankuorimaveitsellä. Kaada salaatin sekaan oliiviöljyä sekä mausta mustapippurilla.


Naudan sisäfilepihvit: Nuiji pihvit haluamaasi paksuuteen, ja hiero pintaan hieman suolaa ja mustapippuria. Anna pihvien olla huoneenlämmössä noin tunti ennen paistamista. Paista pihvit kuumalla pannulla tilkassa öljyä, lisää suolaa ja mustapippuria tarpeen mukaan.


2 kommenttia:

  1. Toimii myös toi bataatti jos; Teet tulisen paistoksen noist lohkoista, punasipuli pilkottu punasipuli, yksi jalopeno ja chiliä + paprikamaustetta sekaan ja kasariin 40-50 min. Tulee sopivasti tulisuutta... Toinen toimiva ois tommonen oliiviöljyssä liotettu pinaattisalaatti; Silppuat pari valkosipulin kynttä ja puolikkaan paprikan, paistat paistinpannulla parissa rkl:ssä oliiviöljyä, Odottelet että valkosipuli ja paprikat pehmeää. Sit vain silputtua tuoretta pinaattia sekaan, paistelet pehmeäksi. Salt and pepper for taste...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...