keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Herkullinen bolognesekastike pastalle

Bolognesekastike on maistuva arkiruoka ja vieläpä hyvin helppo valmistaa. Ruukullinen tuoretta basilikaa antaa kastikkeelle makua, raikkautta sekä väriä. Tuoreet tomaatit tuovat kastikkeeseen runsautta, joten nälkäiseksi tämän ruoan jälkeen ei takuulla jää. Valkosipulia ja sipulia laitoin kastikkeeseen melko reilusti, koska niiden maku saa mielestäni tulla myös esille basilikan ja tomaatin rinnalla. Perinteinen ja kaikille tuttu resepti, jota on helppo muunnella omaan makuun sopivaksi. Makua tässä kastikkeessa oli runsaasti, kiitos ihanan basilikan ja herkullisten tomaattien.

Ainekset:
400 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
2 prk (70g) tomaattipyrettä
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
1 ruukku tuoretta basilikaa
savupaprikajauhetta
suolaa
mustapippuria

Lisäksi tarvitset pastaa

Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet. Ruskista sipuleita pannulla tilkassa öljyä ja lisää naudan paistijauheliha. Ruskista ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä savupaprikalla. Pese tomaatit ja paloittele ne. Lisää tomaatit, tomaattipyre ja paseerattu tomaatti jauhelihan sekaan. Hauduttele miedolla lämmöllä. Hienonna basilikat ja lisää kastikkeeseen. Mausta tarvittaessa lisää.

Keitä pastat al denteksi runsaassa vedessä, mausta keitinvesi suolalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...