Makaronilaatikko on arkiruokaa parhaimmillaan! Helppo ja nopea valmistaa, mutta silti sitä tulee tehtyä liian harvoin. Viime aikoina on kuitenkin tullut ryhdistäydyttyä tässä asiassa pariinkin otteeseen, ja uudeksi makaronilaatikon maustesuosikiksi onkin noussut joululeivonnaisista tuttu kaneli! Keittiömme toinen kokki maustoi kerran makaronilaatikkoon tulevaa jauhelihaa ripauksella kanelia ja tämä toimi laatikossa niin hyvin, ettei paluuta enää entiseen ole. Kuulostaa ehkä jokseenkin hassulta, mutta kaneli tuo laatikkoon mukavaa pehmeyttä ja mausteisuutta kivan täyteläisestä mausta puhumattakaan. Mihinkähän muualle kanelia voisi kokeilla?
Ainekset:
400 g naudan paistijauhelihaa
400 g (täysjyvä)makaroneja
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
kanelia
savupaprikamaustetta
mustapippuria
suolaa
2 dl juustoraastetta
Munamaitoseos:
7 dl maitoa
3 kananmunaa
mustapippuria
savupaprikamaustetta
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet sekä hienonna ne. Kuullota sipuleita pannulla ja lisää jauheliha. Ruskista ja mausta.
Valmista munamaitoseos: Kaada maito kulhoon ja riko kananmunat maidon sekaan. Vatkaa munien rakenne rikki ja mausta mustapippurilla ja savupaprikamausteella.
Kaada makaronit ja ruskistettu jauheliha uunivuokaan ja sekoita hyvin. Kaada päälle munamaitoseos niin, että se leviää tasaisesti sekaan.
Paista makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Lisää juustoraaste laatikon päälle vasta kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta juusto pysyy mehevänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti