Ainekset:
1 bataatti (500-600g)
1 prk keitettyjä kikherneitä (400/265g)
150 g vuohenjuustoa
2 rkl korppujauhoja
1 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 kananmunaa
½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna (laitoin kuivattua)
Vuokaan:
voita
2 rkl seesaminsiemeniä
Koristeeksi:
100 g vuohenjuustoa viipaleina
timjamia
Kuori ja paloittele bataatti. Keitä bataattipalat pehmeiksi ja valuta ne. Kumoa palat kulhoon. Lisää valutetut kikherneet, vuohenjuusto, sitruunamehu, hunaja, suola ja mustapippuri. Sekoita seos tasaiseksi. Lisää kananmunat ja timjami, sekoita hyvin. Voitele vuoka (n. 1 litra) ja leivitä se seesaminsiemenillä. Kaada bataattiseos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta pateevuoka isoon uunivuokaan ja kaada ympärille kiehuvaa vettä pateevuoan puoliväliin saakka. Kypsennä pateeta vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Kumoa kypsä patee uuninkestävälle tarjoiluvadille. Levitä päälle vuohenjuustoviipaleita. Paahda pateeta vielä 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Koristele valmis bataattipatee timjamilla. Tarjoa lämpimänä lisäkkeenä esimerkiksi broilerin tai muun lihan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti