Uuniperunat erilaisilla täytteillä ovat herkullista ja helppotekoista ruokaa. Jostain syystä olemme tykästyneet tähän yksinkertaiseen katkaraputäytteeseen, joka ei petä koskaan. Alla olevaan reseptiin en ole laittanut tarkkoja määriä, koska jokainen voi tehdä sitä siinä suhteessa kuin haluaa. Uuniperunat katkaraputäytteellä sopivat esimerkiksi hyvin alkupalaksi tai vaikkapa pääruoaksi uudenvuoden karkeloihin!
Ainekset:
isoja perunoita
keskikokoisia tai pieniä katkarapuja
creme fraichea
punasipulia
tuoretta tilliä
mustapippuria
suolaa
Pese perunat ja kääri ne yksitellen folioon. Kypsennä perunoita uunissa 200-asteessa noin tunti tai kunnes ne ovat kypsiä.
Valmista katkaraputäyte: Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin. Kuori punasipuli ja hienonna se. Laita katkaravut kulhoon ja sekoita joukkoon creme fraichea. Lisää hienonnettua punasipulia ja tuoretta tilliä. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita hyvin. Säilytä katkaraputäyte kylmässä tarjoiluun saakka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti