keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Toastit kalkkunalla, artisokalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla

Toastit ovat nopeita valmistaa ja lisäksi ne ovat vielä herkullisiakin! Arnoldsilla syödyt toastit innoittivat tekemään näitä myös kotona ja hyvinhän ne onnistuivat ihan paistinpannullakin. Täytteiksi valikoitui kalkkunaleike, artisokka, aurinkokuivattu tomaatti ja mozzarella. Ja toki toasteissa täytyy olla tällaisen juustofanin mielestä runsaasti juustoa, joten täytteeksi tuli laitettua myös ihan perusoltermannia. Täytevaihtoehtoja on joka tapauksessa rajattomasti ja juusto kuin juusto käy vallan hyvin! Toastit sopivat hyvin pikkupurtavaksi tai vaikka teen kanssa naposteltavaksi. 

Ainekset:

paahtoleipää (Taikaruis)
kalkkunaleikettä 
artisokan sydämiä suolaliemessä
aurinkuivattua tomaattia + purkin öljyä
mozzarellaa pallona
juustoa siivuna (Oltermanni)
mustapippuria
oliiviöljyä

Levitä paahtoleivät alustalle ja voitele ne aurinkokuivattujen tomaattien purkin öljyllä.
Viipaloi artisokan sydämet ja mozzarellapallot. Levitä puolille leivistä aurinkokuivattuja tomaatteja, artisokkaa ja mozzarellaviipaleita, kalkkunaleikkeitä ja juustosiivuja. Mausta mustapippurilla. Laita täytettyjen leipien päälle toinen leipä kanneksi. 

Paahda leivät paistinpannulla oliiviöljyssä. Voit painella leipiä paahtamisen aikana kevyesti paistinlastalla, että leivät hieman litistyvät, täytteet lämpenevät ja juusto sulaa.

Leikkaa leivät puoliksi, että niistä tulee kolmioita. Tarjoa toastit lämpiminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...