perjantai 10. maaliskuuta 2017

Tomaatti-fetapiirakka

Tässä taas yksi tomaattipiirakka, tällä kertaa fetajuustolla höystettynä. Punaisia ja keltaisia tomaatteja yhdistelemällä saa kaunista jälkeä aikaiseksi, joten tämä piirakka sopii vaikka keväisten juhlien suolaiseksi tarjottavaksi tai pääsiäispöytään. Tässä piirakassa maistuu tomaatti eikä sen aromaattista makua ole peitelty millään muulla. Feta taipuu tomaatin kylkeen mainiosti ja Provencen yrttimauste sekä basilika viimeistelevät kokonaisuuden. 

Piirakan pohjataikina
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Piirakan täyte
noin 250 g punaisia ja keltaisia miniluumutomaatteja
noin 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
100 g fetajuustoa
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl tuoretta rucolaa hienonnettuna
Provencen yrttimaustetta
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Valmista taikinapohja. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuokaan ja laita vuoka noin tunniksi jääkaappiin. Pistele taikinaa haarukalla ja paista 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 

Huuhtele tomaatit ja puolita ne. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja hienonna rucola. Vatkaa kermaviili ja kananmuna sekaisin, mausta seos yrttimausteella ja pippurilla. 

Ripottele hienonnettu rucola piirakan pohjalle. Kaada päälle kermaviili-kananmunaseos ja murustele fetajuusto sekaan. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja lopuksi tomaatit leikkuupinta ylöspäin. Jatka piirakan paistamista noin 20 minuuttia. Lisää kypsän piirakan päälle tuoretta basilikaa ja ripaus Provencen yrttimaustetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...