torstai 2. maaliskuuta 2017

Appelsiini-pähkinä-uunilohi

Maukas uunilohi on arkiruokien kärkikastia. Uunilohen voi maustaa monella eri tapaa, se on nopea ja helppo valmistaa ja siitä riittää usein ruokaa parillekin päivälle. Meillä tavoitteena on tehdä lohta (tai muuta kalaa) vähintään kerran viikossa ja usein tähän tavoitteeseen myös onneksi päästään. Ettei perinteinen suolalla, pippurilla ja sitruunalla maustettu uunilohi alkaisi tympimään, on uudet uunilohireseptit aina tervetulleita. Tämä Maku-lehden resepti menikin meillä kertaheitolla jatkoon. Appelsiini raikastaa lohta mukavasti ja pähkinät tuovat lohen rinnalle hieman rouskuteltavaa. Kiva kokonaisuus, joka saa ehdottomasti plussaa pirteistä väreistä. Maistuuhan värikäs ruoka lähes aina herkullisemmalta :)

Appelsiini-pähkinä-uunilohi
700 g kirjolohifileetä
1 tl appelsiininkuorta suikaleina
1 rkl appelsiinimehua
1 tl savupaprikajauhetta
3/4 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl vaahterasiirappia
½ appelsiinia viipaleina
½ dl pekaanipähkinöitä rouhittuna

Aseta lohifilee uunivuokaan leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Kuivaa pinta talouspaperilla ja poista tarvittaessa ruodot. Suikaloi appelsiinin kuorta ja purista puolikkaan appelsiinin mehu. Mausta lohifilee paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Lisää myös appelsiininkuoret sekä -mehu. Viipaloi appelsiinin toinen puoli ja aseta viipaleet lohen päälle. Ripottele pähkinärouhe kalan pinnalle. Paista lohta 175- asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...