sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kasvislasagne

Innostuin tekemään yksinkertaista kasvislasagnea, koska 1-vuotias poikamme söi niin hyvällä ruokahalulla kasvislasagne-purkkiruokaa. Toki raaka-aineet hieman vaihtuivat tästä Hippin vauvanruokaversiosta mutta ajatus kasvislasagnesta kuitenkin säilyi. Omaan lasagneeni valitsin tuoreita tomaatteja ja munakoisoa sekä ihanaa tuoretta basilikaa. Perinteisen juustokastikkeen korvasin raejuustokastikkeella, koska 1-vuotiaasta on kehkeytynyt melkoinen raejuustofani. Yksinkertaisia makuja siis mutta tomaatti, munakoiso ja basilika komppaavat niin hyvin toisiaan, että kokonaisuus maistui erittäin hyvin myös äidille. Suolan jätin omasta lasagnesta kokonaan pois syystä, että syöjänä oli myös pieni lapsi mutta muutoin jokainen voi lisätä suolaa makunsa mukaan. Herkullisen yksinkertaista!

Kasvislasagne
9 täysjyvä-lasagnelevyä
5 tomaattia
1 munakoiso
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g paseerattua tomaattia
puolikas ruukku tuoretta basilikaa
mustapippuria
(suolaa)
öljyä 

Raejuustokastike
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
noin 150 g raejuustoa
mustapippuria
(suolaa)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele tomaatit ja munakoiso ja leikkaa ne noin reilun ½ cm viipaleiksi. Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla ja lisää paseerattu tomaatti. Hienonna basilika ja lisää tomaattikastikkeen sekaan. Mausta seos. 

Lado vuokaan vuorotellen kerroksittain lasagnelevyjä ja toiseen kerrokseen tomaatti- ja munakoisoviipaleita. Lisää tomaattikastiketta väleihin. Ohjeella tulee 3 lasagnelevykerrosta (ensimmäinen ja päällimmäinen kerros on lasagnelevykerros).

Valmista raejuustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan vehnäjauhot. Sekoita ja lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoitellen. Lisää raejuusto ja mausteet. Sekoita ja anna raejuuston hieman sulaa. Kaada seos lasagnevuokaan. Päälle voit ripotella halutessasi vielä hieman raejuustoa tai tavallista juustoraastetta. 

Paista lasagnea 200- asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...